KRAJ: / Na Maksimiru se dogodilo pravo čudo!

Dinamo je u infarktnoj završnici pobijedio Ludogorec s 3:2. Sve je mirisalo na katastrofu, u poluvremenu su Modri gubili 1:2, a onda je uslijedio veliki preokret.

25.7.2012.
17:35
VOYO logo

Zagreb. Stadion: Maksimir. Gledatelja: 15.000 Sudac: Felix Zwayer (Njemačka)

STRIJELAC: Gargorov (12), Rukavina (33, 59), Marcelinho (35), Vida (90+7)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo (4-2-3-1): Kelava - Vrsaljko, Vida, Tonel, Ibanez (od 46. Alispahić) - Badelj, Calello ( od 60. Čop) - Rukavina, Sammir, Kovačić - Beqiraj (od 71. Peko)

Ludogorec(4-2-3-1): Golubović - Minev, Barthe, Guldan, Caiçara - Dyakov, Genchev - Stoyanov, Marcelinho, Ivanov - Gargorov

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KRAJ UTAKMICE

90+5' - GOOOOOOOOOOL! I kad su svi očekivali kraj na Maksimiru, jedan ubačaj u kazneni prostor gostiju sletio je na glavu Domagoja Vide koji je uspio loptu ugurati u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+4 - Novi karton zbog zadržavanja zaradio je Guela.

90+3' - Zbog zadržavanja požutio je vratar gostiju Golubović, odmah u drugom napadu zbog prekršaja Badelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+1' - Prilika za goste! Bljesnula je kontra Ludogoreca, loptu je povukao Motti i pokušao iz velike daljine, a lopta je otišla daleko od vrata.

88' - Još jedan branič u sastavu Ludogoreca.Motti je zamijenio Ivanova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Kakva šansa za Modre. Ubacio je Sammir, nespretno je reagirao Barthe poslavši loptu prema svojim vratima, a sjajnom reakcijom Golubović je izbacio loptu iz gola.

76 - Bugari u bunkeru. Dinamo sve više prijeti, stoga je trener gostiju u igru poslao braniča Bakalova. Izašao je napadač Gargorov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' - Prilika za Dinamo! Ubacio je Peko s desne strane u peterac, a loptu je ispred napadača Modrih uspio u posljednji tren izbiti vratar Golubović.

74' - Didi Guela je zamijenio Stoyanova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71' - Peko mijenja Beqiraja. Ušao je mladi napadač Dinama umjesto indisponiranog Crnogorca. Dinamo stišće, ali gosti se za sada dobro brane.

60' - Dinamo pojačava napad.Čop je zamijenio Calella.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' - GOOOOOOL! RUKAVINA! - Nakon velike gužve u kaznenom prostoru gostiju, Rukavina je uspio doći do lopte i zabiti za izjednačenje. Brzo je Dinamo iskoristio igrača više.

57' - Crveni za Marcelinha! Pokušao je Brazilac iznuditi jedanaesterac, alia sudac mu je pokazao drugi žuti karton!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' - Požutio strijelac Gargorov! Zaletio se bugarski napadač na jednu povratnu loptu na koju je prvi uspio stići Kelava. Nije se uspio zaustaviti, pokupio je modrog vratara i zaradio žuti karton.

50' - Pet minuta nastavka nije donijelo nikakve promjene. Tek je Alispahić uspio ubaciti jednu loptu s lijeve strane za Sammira, ovaj je pokušao glavom iznenaditi Golubovića, ali je srpski vratar bio spreman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Izmjena u sastavu Dinama! Krenuo je nastavak utakmice. U sastavu Modrih je Alispahić ušao umjesto nesigurnog Ibaneza. Mogu li Zagrepčani preokrenuti vodstvo Bugara?

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Jalovi pokušaji Dinama. Modri su uzeli loptu u svoj posjed, ali gosti odlično stoje na terenu. Zagrepčanima u ovim trenutcima ništa ne polazi za nogom.

35' - GOL za Ludogorec. Opet je Stoyanov ubacio s desne strane, loše je reagirala obrana Modrih, a lopta je došla do Marcelinha koji ju je primirio i zakucao u Kelavinu mrežu. Čini se kako se Brazilac poslužio rukom u ovoj situaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

33' - GOOOOOL za Dinamo! I nakon što se Dinamo spasio samo pola minute poslije stiglo je izjednačenje. Odlično je ubacio Vrsaljko s desne strane, najviši u skoku bio je Rukavina i glavom zabio za veliko slavlje.

33' - Velika pogreška Ibaneza! Mogao je Dinamo primiti novi pogodak da je strijelac Gargorov iskoristio veliku pogrešku Ibaneza, no na sreću Modrih spetljao se u ključnom trenutku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

28' - Propala šansa Dinama! Napokon je po desnoj strani prošao Vrsaljko, odlično ubacio u sredinu, ali nažalost, napadači hrvatskog prvaka nisu popratili izglednu situaciju.

25' - Požutio je Beqiraj. Dinamo teško kontrolira igru na sredini terena, i baš nakon jedne izgubljene lopte u toj zoni, Beqiraj je oštro startao na gostujućeg nogometaša zbog čega je zaradio žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22' - Zvižduci na Maksimiru! Dinamo je nemoćan, a gosti u potpunosti kontroliraju situaciju na terenu. Nezadovoljna maksimirska publika počela je žestoko zviždati Modrim nogometašima.

17' - Prvi pokušaj Modrih na utakmici. Ubacio je iz kuta Kovačić, u gužvi se najbolje snašao Vida, no njegov udarac odlazi preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11' - GOL ZA LUDOGOREC! Opet je proradila bugarska veza Stoyanov - Gargorov. Prvi je ubacio s desne strane, Kelava otišao u prazno, a napadač gostiju loptu glavom sproveo u praznu mrežu.

10' - Baysi vrijeđaju Mamića. Dinamo za sada još nije uspio zaprijetiti Bugarima, a sa sjeverne tribine od samog starta utakmice stižu uvrede na račun Zdravka Mamića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7' - Velika prilika za Ludogorec. Prošao je Stoyanov po desnoj strani, nakon čega je sjajno uposlio samog Gargorova koji s nekoliko metara prebacuje vrata Kelave. Imao je Dinamo puno sreće u ovoj situaciji.

5' - Uspavanka na početaku. Zasad se nije dogodilo ništa zanimljivo. Dinamo ima loptu, ali dobro postavljeni gosti odbijaju svaku potencijalnu prijetnju Modrih i pokušavaju zaprijetiti iz kontra napada.

1' - Počela je utakmica na Maksimiru.

Dinamo će prema najavama u napadu krenuti s Beqirajem umjesto Čopom s kojim je Čačić započeo susret u Razgradu. Od prve minute starta i spasitelj Modrih, Ante Rukavina, koji će prijetiti s krila. S druge strane, Bugari od prve idu po pobjedu, iako na papiru tek s jednim napadačem, Ludogorec će istrčati u izrazito ofenzivnoj formaciji.

Dinamo ima dobar rezultat iz prve utakmice (1:1), uzvrat se igra na Maksimiru, a Modri su na kladionicama favoriti. No, naši čitatelji ne misle tako.

"U 3. pretkolo Lige prvaka proći će...", bilo je pitanje koje smo postavili u anketi u kojoj je glasalo više od 4.500 čitatelja. Da, razlika nije velika, 51 posto stalo je na stranu Ludogoreca, dok je 49 prednost dalo hrvatskom prvaku.

Pobijedi li Ludogorec na Maksimiru, Dinamov će put u Europi istog trena završiti. Ne bi to bio samo krah sezone hrvatskog prvaka kojem bi preostalo igrati samo hrvatsko prvenstvo i kup, Modri bi izgubili i značajan financijski kolač kojeg nudi igranje u Ligi prvaka.

"Godinama ostvarujemo čak 82 posto prihoda od igranja u Europi i prodajom igrača, a postotak je ovog trena smanjen na 12 posto. Prema tome jasno je da bi rano ispadanje značilo kataklizmičke potrese", istaknuo je Zdravko Mamić gostujući na Narodom radiju.

Za primjer, Dinamo je prošle sezone samo igranjem u Ligi prvaka inkasirao oko 10 milijuna eura, čime je Maminjo mogao pokriti ukupne troškove za cijelu sezonu, a time i zadržati sve glave uzdanice Čačićeve momčadi. Stoga je maksimirski sraz s Ludogorecom zaista prekretnica Dinamove sezone čega je dobro svjestan i Izvršni predsjednik:

"Ne sjećam se kad smo igrali ovako važnu utakmicu. Tko izgubi nema više popravnog, a prema tome bi to bila promašena godina. Ne znam u kojem bi smjeru išao Dinamo ako izgubi."

Bugari su u prvom susretu pokazali da znaju igrati nogomet, nije to momčad koju se može pobijediti s pola sage. Igrači moraju biti maksimalno koncentrirani, a kao nikada do sada, potrebna će im biti i podrška s tribina.

"Dajmo našim igračima vjetar u leđa da prođu taj Ludogorec", zavapio je Mamić.

specijal-201102150360004-Dinamo specijal-201102150360004-Liga prvaka

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo