MALO TKO JE PRIMIJETIO: / Dalić izbacio iz reprezentacije jednog od najvećih hrvatskih talenata

Image
Foto: PIXSELL, Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Vjerujemo kako je ovo nepozivanje samo nekakav oblik discipliniranja

20.8.2019.
13:14
PIXSELL, Photo: Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

I dok se svi uglavnom bave Mislavom Oršićem, Antonijem Čolakom, Juranovićem i Caktašom, igračima kojima je izbornik Zlatko Dalić s potpunim pravom uputio pozive u reprezentaciju, gotovo se nitko ne bavi činjenicom da među Vatrene nije pozvan jedan od najtalentiranijih, stoper Duje Ćaleta-Car.

Međutim, iza tog se previda krije intrigantna priča. Već su gotovo svi zaboravili kako je mladi Duje Ćaleta-Car prije nekoliko mjeseci odbio igrati na Europskom prvenstvu za U-21 uzraste. Zaboravljen je taj događaj jednako kao što je zaboravljen i prvoklasni debakl mladih Vatrenih na tom natjecanju. Podsjetimo, Ćaleta-Car je kažnjen jer je umjesto nastupa na prvenstvu, odabrao ljetovanje na Maldivima sa suigračem iz kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IZOSTANAK S DALIĆEVOG POPISA NIJE GA TOLIKO DIRNUO: /

Srebrni Vatreni uživa s prekrasnom djevojkom u Londonu

Image
IZOSTANAK S DALIĆEVOG POPISA NIJE GA TOLIKO DIRNUO: /

Srebrni Vatreni uživa s prekrasnom djevojkom u Londonu

Možda se mislilo kako će dobiti popust jer je talentiran, jer ga jer Dalić još dok je igrao u Red Bull Salzburgu gurao u A momčad, a o njemu se pisalo kao o novom lideru obrane. Međutim, ako smo nešto kod Dalića u njegovu mandatu naučili jest da ne tolerira neposlušnost i kršenje discipline, odnosno nezalaganje i nonšalanciju. Svim reprezentativcima Hrvatske trebalo bi biti jasno kakav je kodeks ponašanja kod Dalića nakon što je usred Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine potjerao drugog napadača Nikolu Kalinića kući nakon što mu je ovaj otkazao poslušnost i odbio ući protiv Nigerije.

Image
Foto: Profimedia, SIPA USA
Image
Foto: Profimedia, SIPA USA

8th November 2018, Stadio Olimpico, Rome, Italy; UEFA Europa League football, Lazio versus Marseille; Duje Caleta-Car of Marseille sits on the field after losing their match 2-1, Image: 395033529, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights *** ., Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA

Hoće li se vratiti?

Što je mislio Ćaleta-Car kada je otkazao Nenadu Gračanu poziv u U-21 vrstu, to ne znamo. Možda je mislio da kao srebrni iz Rusije više ne treba igrati za mladu vrstu, možda ima nešto protiv trenera, možda se ne slaže sa svim suigračima, možemo samo nagađati, ali što god da je razlog bio, kod Dalića je jasno definirano - reprezentaciji se ne smije reći ne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić je fer čovjek, iskusan trener i prije svega dobar strateg da samo tako prepusti Ćaletu-Cara slučaju. Vjerujemo kako je ovo nepozivanje samo nekakav oblik discipliniranja igrača te da će on svakako biti dijelom reprezentacije u budućnosti, ali će se kad tad morati pokajati jer drugačije će teško upasti nazad u kadar, barem dok je ovdje Zlatko Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo