'MAKSIMIRSKE MUKE': / Dinamo remizirao s Moldeom, publika izviždala 'Modre'

Image
Foto: PIXSELL, Marko Prpic

U prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka, nogometaši Dinama na Maksimiru su remizirali s Moldeom 1:1. Strijelac za Modre bio je Henriquez u 18.

28.7.2015.
20:00
PIXSELL, Marko Prpic
VOYO logo

DINAMO - MOLDE 1:1

DINAMO: Eduardo, Šimunović, Sigali, Taravel (Fernandes, 73), Matel (Ivo Pinto, 56), Ademi, Machado (Rog, 64), Pivarić, Pjaca, Henriquez, Soudani.

MOLDE: Horvath, Linnes, Toivio, Forren, Rindaroy (Gabrielsen, 80), Mostroem (Flo, 72), Hussain (D. Hestad, 67), Singh, Hestad, Elyounoussi, Kamara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STRIJELCI: 1-0 Henríquez (18), 1-1 Kamara (21).

SUDAC: Serge Gumienny (Belgija)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STADION: Maksimir

GLEDATELJA: 5.000

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo će ovu utakmicu trebati što prije zaboraviti. Ono što smo večeras vidjeli na Maksimiru je zabrinjavajuće. Modri su protiv Moldea ponovno pokazali niz slabosti, pogotovo u obrani. Ali, idemo redom.

Dinamo je već u 3. minuti mogao šokirati goste iz Norveške, ali Soudani je promašio mat priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taravel je gurnuo loptu, Alžirac je sam izbio pred Horvatha, smirio loptu, ali neobjašnjivo pucao pokraj gola. U 7. minuti, Elyounoussi je izišao ispred Taravela i utrčao u kazneni prostor, ali Dinamo je otklonio opasnost.

U 12. minuti čvrsti blok Moldea zaustavio je i polukontru Soudanija i Pjace. Dinamo je u prvih dvanaest minuta bolja momčad, ali Molde nije bio bezopasan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I onda gol. Pivarić je ubacio slijeva, a Čileanac je sjajno glavom pogodio za 1:0 Dinama. No, nakon samo tri minute, Norvežani su šokirali Maksimir. Linnes je ubacio, Kamara je pobjegao Šimunoviću i glavom pogodio.

Muke po Dinamu

Dinamo je pokušavao preokrenuti rezultat, ali bez uspjeha. U 33 . minuti, publika je protestirala. Taravel je najprije pogodio braniča Moldea u ruku, ali ovaj ju je micao od lopte, te nije bilo jedanaesterca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom poluvremenu Dinamo je bio još jaloviji i bezopasniji. Udarac Pivarića iz slobodnjaka sa 20 metara u 56. minuti, te polukontra u 61. koja je završila lošim udarcem Henriqueza s 18 metara, bilo je sve od "modrih".

Glupost Machada

U 65. minuti veznjak Dinama Machado dobio je crveni karton. Prilikom izlaska s terena pokazao je srednji prst navijačima, a sudac Gumienny mu je zbog nesportske geste pokazao crveni karton. Srećom, Machado je već bio zamijenjen pa Dinamo nije ostao s igračem manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, Molde je u drugom dijelu imao dvije velike prilike. U 67. minuti Mostroem je promašio stopostotnu priliku. Nakon ubačaja s lijeve strane i loše reakcije Dinamovih braniča, Mostroem s osam metara puca iznad gola. U 87. minuti, nakon odlične kontre, igrači Moldea su se spetljali pred kaznenim prostorom Dinama.

Uzvrat je 4. kolovoza u Norveškoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo