MAKSIMIR NASTRADAO U POTRESU: / 'Obavili smo prvi pregled. Pucala su stakla, oštećene su nam dvije tribine'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Oštećen je i stadion Maksimir, što toliko i ne čudi s obzirom na to da nije baš u najboljem stanju

22.3.2020.
14:36
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Zagreb je jutros oko 6.23 sati pogodio prvi jak potres. Magnituda mu je bila 5,5 stupnja po Richteru, a epicentar kod Makuševca tj. 7 kilometara sjeverno od središta Zagreba na dubini od 10 kilometara. Tlo je ponovno podrhtavalo oko 7 sati te još jednom oko 7.45. Potresi su se osjetili u središnjoj Hrvatskoj i dijelu Slovenije.

Centar grada pretrpio je teška oštećenja na zgradama, a stradala je Katedrala, kao mnoge druge crkve. Isto tako, oštećen je i stadion Maksimir, što toliko i ne čudi s obzirom na to da nije baš u najboljem stanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

06.12.2019., Stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski telekom Prva liga, 18 kolo, GNK Dinamo - NK Varazdin. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

'Ima oštećenja'

Stadion je otprije zatvoren zbog pandemije koronavirusa, a iz kluba su javili priopćenjem kako je oštećenja bilo.

"Temeljem više medijskih upita o stanju stadiona Maksimir nakon jutrošnjih potresa, želimo vas izvijestiti da smo tijekom prijepodneva izvršili preliminarni pregled stadiona te su konstatirana manja oštećenja na podnožju zapadne i istočne tribine u vidu odrona manjih betonskih dijelova te pucanja dvije staklene površine na sjevernoj tribini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O provedenom pregledu smo sastavili fotodokumentaciju i dostavili nadležnom gradskom uredu. Prilaz podnožju tribine istok, kao i samoj tribini, blokiran je fizičkim zaprekama, dok je podnožje zapadne tribine od ranije zaštićeno u tu svrhu postavljenom zaštitnom mrežom.

O svemu smo izvijestili nadležni gradski ured uz zamolbu za hitnim pregledom cijelog stadiona od strane stručnih službi, osobito konstrukcija istočne, zapadne i sjeverne tribine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo da je stadion Maksimir i dalje zatvoren i zbog pandemije koronavirusom, osim za rad nužnih klupskih službi i uprave GNK Dinamo", napisali su iz Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo