Barcelona je u subotu s 4-0 pregazila Real u Madridu, a o ovih pet stvari se najviše priča nakon tog derbija

Cristiano Ronaldo imao je samo dva udarca u okvir suparnika

Barcelona's Brazilian forward Neymar (L) celebrates after scoring with Barcelona's midfielder Andres Iniesta during the Spanish league "Clasico" football match Real Madrid CF vs FC Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on November 21, 2015. AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO / AFP / JAVIER SORIANO
FOTO: AFP

Nogometaši Barcelone su 4-0 pobjedom nad Realom u Madridu došli do šest bodova prednosti nad najvećim rivalima.

Utakmica u Madridu otkrila je nekoliko stvari, a o ovih pet se najviše govori nakon završetka:

1. Barcelona i bez Messija izgleda odlično

Od 26. rujna kada se ozlijedio Lionel Messi u utakmici protiv Las Palmasa, mnogi su za odličan tandem NeymarSuarez govorili da im ipak nedostaje Messi. Nakon El Clasica i preostali sumnjičavci se više neće javljati. Messi je ušao kod vodstva Barcelone 3-0, kada su Neymar i Suarez već postigli po pogodak. Dvojac je postigao 18 golova dok nije bilo Messija, a u subotu su dodali još tri. Drugi Suarezov pogodak postignut je nakon 24 dodavanja igrača Barcelone.

2. Pritisak oko Rafe Beniteza sve je veći

Dolazak Rafe Beniteza u Real nisu svi dočekali s veseljem. Tvrdili su da on nema dovoljno dobre rezultate, pogotovo za duga ligaška natjecanja. Dva naslova prvaka s Valencijom 2002. i 2003. mnogi smatraju njegovim vrhuncem, jer Liga prvaka (osvojena s Liverpoolom 2005.) i Europska liga (s Chelseajm 2013.) su drugačije vrste natjecanja.

Rafael Benitez, trener Real Madrida
Rafael Benitez, trener Real Madrida AFP

Taktički poraz od Luisa Enriquea još više boli. Bijele maramice nakon poraza u derbiju i zvižduci nije očekivao, ali navijači su i prije ovog poraza bili nezadovoljni stilom igre.

3. Cristiano Ronaldo je podbacio

Brend je zakazao. Ponajbolji igrač Real Madrida dokazao je u svom, nedavno objavljenom biografskom dokumentarcu, da suigrače ne smatra jednako vrijednima na terenu. No, Barcelonini igrači su mu dokazali da bez pomoći suigrača je teško nešto napraviti.

Portugalac je imao dvije odlične prilike, ali Claudio Bravo je to odlično obranio. Problem je što su ta dva udarca u drugom poluvremenu bila jedina koje je Cristiano Ronaldo uputio prema golu suparnika.

4. Igrači Reala nisu imali želju kao Barcelonini

Nije samo loša taktika odlučila pobjednika. Igrači Barcelone željeli su igrati ovu utakmicu, dali su sve što su mogli da dođu do pobjede. S druge strane, takvi su bili rijetki u redovima Real Madrida. A tako se ne dobivaju derbiji.

5. Barcelona je glavni kandidat za naslov

Šest bodova prednosti i nije mnogo, ali ova će pobjeda pokrenuti Barcelonu. Primera nije jednostavna liga, ali sada katalom+nski klub ima odličnu poziciju. S druge strane, Real se mora pokrenuti nakon ovakvog sloma.

000_DV2185472