MADRID NA NOGAMA ZBOG NOVOG POJAČANJA: / 'Ovo nije mjesto za naciste. Odlazi odavde!'

Image
Foto: AFP, JEAN-PHILIPPE KSIAZEK
Image
Foto: AFP, JEAN-PHILIPPE KSIAZEK

Bijes vlastitih navijača izazvali su čelnici španjolskog drugoligaša Rayo Vallecana nakon što su na posudbu u zimskom prijelaznom roku doveli ukrajinskog napadača Romana Zozulju (27).

1.2.2017.
15:16
AFP, JEAN-PHILIPPE KSIAZEK
VOYO logo

Bivši nogometaš Dnjipra prošlo je ljeto potpisao za Betis, ali nije se iskazao, pa su ga Andalužani ove zime posudili Rayo Vallecanu. Njegov dolazak, najblaže rečeno, nije dobro sjeo najvatrenijim navijačima madridskog kluba.

Traže ostavku predsjednika

Zozulja je, naime, povezan s ekstremnim desničarskim skupinama u rodnoj Ukrajini, odnosno s udrugama koje otvoreno podržavaju nacizam. U srijedu su se na treningu pojavili predstavnici navijača koji su istaknuli transparent s porukom Zozulji, ali i klupskom predsjedniku Raulu Martinu Presi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vallecas nije mjesto za naciste. Nije ni za tebe, Presa. Odlazite odavde", poručili su navijači koji su cijelu četvrt Vallecas 'ukrasili' grafitima protiv kontroverznog Ukrajinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Donira novac fašističkim skupinama'

Ubrzo se navijačka skupina Plataforma ADRV oglasila i priopćenjem u kojem, između ostaloga, stoji:

"Ovo nije pitanje ideologije ili nečijeg stava, ovo je puno ozbiljnije. Zozulja donira novac fašističkim skupinama, nosi njihove simbole i u više je navrata izražavao podršku radikalno desnim udrugama u svojoj zemlji koje ga smatraju svojim zaštitnim znakom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo