Ma nije moguće: Za Jelavićev odlazak kriv je Davor Šuker?!

Legendarni izbornik Vatrenih Ćiro Blažević bacio je novo svjetlo na iznenadni odlazak Nikice Jelavića iz hrvatske nogometne reprezentacije.

13.10.2014.
13:11
VOYO logo

Kako nakon dvije utakmice kvalifikacija za EURO 2016 ocjenjujete igru hrvatske reprezentacije? Nemamo razloga da ne budemo zadovoljni, pogotovo ovom drugom utakmicom protiv Bugarske. Mislim da smo u prvom poluvremenu pokazali jednu raskoš superiornosti i mislim da imamo puno razloga biti optimisti i u današnjoj utakmici protiv Azerbajdžana.

Robert Prosinečki je izjavio da smo Bugarsku trebali pregaziti s tri gola razlike... Ja se ne slažem. Jako poštujem Prosinečkog i smatram da je jedan od najtalentiranijih trenera Hrvatske, tu nema nikakve dvojbe, ali se ne slažem. Ja mislim da je Niko dobro postavio igru, da je psihološko stanje bilo onakvo kako to Hrvati očekuju i u prvom poluvremenu smo pokazali da smo nogometna velesila. A u drugom poluvremenu je bilo jedno opuštanje koje je po meni logično. Naši su su shvatili da im Bugari nisu ni do koljena pa je došlo do stanoovitog opuštanja, pa su se tada Bugari malo manfestirali, ali mi nemamo razloga da ne budemo zadovoljni. Jer tri boda su tu i mislim da nije moment za kritiziranje. Ja bih radije kritizirao nešto drugo, a to je ovaj odlazak Jelavića koji mi se nikako ne dopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto? Francuzi bi rekli da je taj odlazak signifikativan, signifikativan da nešto nije u redu. Jedan ode, drugi ode, treći ode, četvrti ode... Dakle, nije se stvorila ona željena klima neophodne tolerancije za ličnu povredu. Uvijek ima ličnih povreda, znaš... ne igraš, a misliš da trebaš igrat. Ali ako je klima pozitivna, onda se ne donosi takva drastična odluka da napustiš reprezentaciju.

https://vine.co/v/OAnEadOgzJz/embed/simple//platform.vine.co/static/scripts/embed.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jelavić i nije cijelo vrijeme sjedio na klupi, imao je solidnu minutažu u Brazilu, odigrao poluvrijeme protiv Malte... Ma bez obzira, sjedili su i kod mene na klupi. Ja sam završio svjetsko prvenstvo s 13 igrača. Pa su mi došla dvojica i rekla: 'Šefe, mi nismo zadovoljni!. Šta je, sine razlog? Kaže: Minutaža! Minutaža? Ma dobit ćete vi minutažu samo se još jedanput javite. Odlazite!'. Tako sam im rekao.

Znači, smatrate da sve ovo ide na dušu Jelaviću? Nisam to rek'o. Ne, ne, ne nisam to rek'o. Trebamo znati pojedinosti, i ja i ti i svi mi. Pojedinosti koje su ga natjerale na tako drastičan potez. Prema tome, ne upuštajmo se ad hoc u nagađanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuli ste da je odlazak četiri igrača zabrinjavajući pokazatelj klime u reprezentaciji. Tako je! I za sve je kriv Šuker. Jer on je kao predsjednik Saveza odlučio da jedan debitant preuzme atomsku ekipu koja je trebala bit' u završnici Svjetskog prvensztva. E pa neka ga je uzeo. Ali da nije zovnuo jednog Pamića, Ivankovića ili nekog trećeg..., pa nije morao mene. Da ne misliš da sam ja tu bitan. Ali Kovač je uzeo 20 pomoćnika od kojih nikad niti jedan nije vodio ni reprezentaciju ni klub. I napravio je jednu klimu u koju igrači ne vjeruju jer oni sve znaju. Već na prvom razgovoru s njima, ako kažeš nešto krivo, oni znaju da si pogriješio. Svaki put kad im se obraćaš, oni to vide, da li ti govoriš jezikom stručnjaka ili ne. Ma kakva njemačka disciplina!? Pa nije autoritet onaj koji galami, koji viče. Autoritet je znanje. Ako to nemaš, ne možeš vodit grupu i onda se događaju anomalije. I zato kažem, i za Jelavića i za tu atmosferu je kriv Šuker".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo