LUKA MODRIĆ ZA ŠPANJOLCE NIJE NAJBOLJI NOGOMETAŠ: / Marca objavila rezultate čitatelja

Image
Foto: AFP

Čitatelji Marce najviše glasova su dali Lionelu Messiju iz Barcelone

1.1.2019.
16:45
AFP
VOYO logo

Najčitaniji dnevni sportski list u Španjolskoj Marca, poznat i kao glasilo Real Madrida, objavio je rezultate izbora za najboljeg nogometaša u 2018. Prema Španjolcima, Modrić nije najbolji nogometaš.

Image
LINEKER POPLJUVAO DODJELU ZLATNE LOPTE: /

Objasnio je i tko ju je trebao dobiti umjesto Modrića

Image
LINEKER POPLJUVAO DODJELU ZLATNE LOPTE: /

Objasnio je i tko ju je trebao dobiti umjesto Modrića

100 ponuđenih nogometaša u izboru

Naime, među 100 ponuđenih nogometaša koja su bila ponuđena u izboru čitatelji Marce najviše glasova su dali Lionelu Messiju iz Barcelone. On je pobijedio ispred Luke Modrića i Antoinea Griezmanna. Četvrti je Cristiano Ronaldo, a peti sjajni mladi Francuz Kylian Mbappe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još pet hrvatskih nogometaša bilo je u Marcinom izboru. Rakitić je završio na 15. mjestu, Mandžukić na 25., Lovren je 51., Perišić 55., a Subašić 71.

Image
Image

Luka Modric (L) of Real Madrid moves around Lionel Messi (R) of Barcelona during their International Champions Cup football match at Hard Rock Stadium on July 29, 2017 in Miami, Florida. (Photo by HECTOR RETAMAL / AFP)

Messi nagrađen za golgeterski plodnu godinu

Marcina publika nagradila je Messija za godinu u kojoj je osvojio Zlatnu kopačku kao najbolji strijelac La Lige, bio najbolji strijelac najjačih svjetskih liga u cijeloj 2018. te vodio Barcelonu do duple španjolske krune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, bio je neuspješan u dva najveća natjecanja. U Ligi prvaka ispao je u četvrtfinalu od Rome, dok ga je na SP-u s Argentinom već u osmini finala eliminirala Francuska.

Španjolci izuzetno cijene lik i djelo Messija

Nije tajna da publika u Španjolskoj izuzetno cijeni lik i djelo Messija koji je u prošloj kalendarskoj godini zabio najviše golova, njih čak 51.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Messi je slavio ispred kapetana hrvatske reprezentacije koji je imao godinu snova. Luka je u dresu hrvatske vrste osvojio srebro na svjetskom prvenstvu u Rusiji, dok je s Real Madridom slavio u Ligi prvaka, te klupskom svjetskom prvenstvu.

Godina za pamćenje Luke Modrića

Modrić je u 2018. osvojio sva najvažnija individualna priznanja. U izboru uglednog francuskog magazina France Football dobio je Zlatnu loptu koja se dodjeljuje nogometašu godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Luka Modrić na FIFA-inoj dodjeli nagrada u Londonu

Dobio je i nagradu za najboljeg igrača svjetskog prvenstva u Rusiji, proglašen je najboljim igračem Europe u izboru Europske nogometne federacije (UEFA), te najboljim igračem svijeta u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA).

Dodajmo kako je veznjak hrvatske reprezentacije i Real Madrida izabran i za najboljeg nogometaša svijeta u izboru Međunarodnog instituta za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS), te je dobio i nagradu internetskog portala goal.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


TOP 100

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Lionel Messi (Arg/Barelona) 2. LUKA MODRIĆ (HRV/Real madrid) 3. Antoine Griezmann (Fra/Atletico Madrid) 4. Cristiano Ronaldo (Por/Real Madrid/Juventus) 5. Kylian Mbappe (Fra/PSG) 6. Mohamed Salah (Egi/Liverpool) 7. Eden Hazard (Bel/Chelsea) 8. Raphael Varane (Fra/Real Madrid) 9. Harry Kane (Eng/Tottenham) 10. Kevin De Bruyne (Bel/Manchester City) 15. IVAN RAKITIĆ (HRV/Barcelona) 25. MARIO MANDŽUKIĆ (HRV/Juventus) 51. DEJAN LOVREN (HRV/Liverpool) 55. IVAN PERIŠIĆ (HRV/Inter) 71. DANIJEL SUBAŠIĆ (HRV/Monaco)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo