Pogodite koliko milijuna eura trenutno vrijedi Luka Modrić

Pluri Consultoria, brazilska marketinška agencija, za potrebe brazilskog dnevnika Globoesporte procijenila je trenutačnu vrijednost najboljih svjetskih nogometaša.

7.12.2012.
9:04
VOYO logo

Na prvom mjestu očekivano se našao Lionel Messi ispred Cristiana Ronalda i Andresa Inieste, no zanimljivo je da se prilično visoko, na 23. mjestu, nalazi hrvatski nogometaš Reala Luka Modrić.

Financijsku vrijednost 27-godišnjeg veznjaka Pluri je procijenio na 38 milijuna eura. Radi se o 15-postotnom povećanju u odnosu na vrijednost otprije godinu dana, što je najboljega hrvatskog nogometaša na ljestvici Topa 60 spustilo s 28. na 23. mjesto. Ispred Modrića još je pet igrača Reala: Ronaldo, Özil, Di Maria, Benzema i Higuain.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lionel Messi uvjerljivo je na vrhu. Prema brazilskim procjeniteljima trenutačno je vrijedan 140 milijuna eura. Od prošle je godine, kada je bio na okrugloj stotki, narastao za 40%.

Rastao je i Ronaldo na drugom mjestu (7%, sada 96.3 milijuna), kao i Iniesta (5.2%, 68.4 milijuna) na trećem. Prvi Brazilac na ljestvici Santosov je 20-godišnji napadač Neymar na šestom mjestu. Pluri u obzir pri procjeni vrijednosti uzima mnogobrojne sportske parametre i kriterije uspješnosti, ali također i marketinški potencijal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad su u pitanju najvredniji klubovi, Barcelona je prva sa 671 milijunom eura procijenjene vrijednosti. Slijede Real Madrid (593), Manchester City (489), Manchester United (452) i Bayern (429).

Dinamo Zagreb ispao je iz kruga stotinu najvrednijih klubova iako je prije godinu dana držao 97. mjesto. Njegove su akcije pale za 21.9%. Trenutačno je, prema Pluriju, vrijedan 45 milijuna eura. Kad su u pitanju treneri, Jose Mourinho predvodi ljestvicu neznatno ispred Carla Ancelottija. Obojica su procijenjeni na malo više od 15 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo