FIGO POSTAVIO SAVJETNIK ZA NOGOMET: / 'Nisam ni sanjao da ću jednog dana raditi u Uefi'

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Legendarni portugalski nogometaš Luis Figo (44) postao je savjetnik za nogomet u Europskoj nogometnoj federaciji (UEFA).

11.10.2017.
21:29
AFP
VOYO logo

Figo će se baviti brojnim aktivnostima kroz tehničke aspekte, pravila same igre, ali i ukupnu atraktivnost sporta. Također, Figo će biti i jedan od Uefinih ambasadora.

"Otkako sam upoznao predsjednika Čeferina, shvatio sam koliko voli nogomet i svoj posao. Vrlo je ozbiljan u onome što radi i hvala mu na ukazanoj prilici. Kada sam se 1990. godine počeo profesionalno baviti nogometom, nisam niti sanjao da ću jednog dana raditi u Uefi uz samog predsjednika," poručio je Portugalac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ISTINA O NAJŠOKANTNIJEM TRANSFERU IKAD: Šef Reala otkrio kako je uvjerio Figa na prelazak iz Barcelone u Madrid

Figo je za portugalsku reprezentaciju odigrao 127 utakmica i postigao 32 gola. U dresu nacionalne vrste osvojio je drugo mjesto na EP-u 2004. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrao je za Sporting, Barcelonu, Real Madrid i Inter osvojivši ukupno 22 trofeja. Bio je četiri puta prvak Španjolske, te četiri puta prvak Italije, s Realom je osvojio Ligu prvaka (2002), a s Barcelonom Kupa pobjednika kupova (1997).

"Figo je bio fantastičan nogometaš. Pravi uzor na terenu, ali i izvan njega. Njegovo ogromno iskustvo bit će dragocjeno našoj ekipi," kazao je predsjednik Uefe Slovenec Aleksander Čeferin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo