Dinamu se osmjehnula sreća u 93. minuti

Image
Foto: Pixsell, Ivo Čagalj

Dinamo na otvaranju svojeg europskog puta nije oduševio, ali se u Zagreb ipak vraća s dobrim rezultatom. Naime, Modri su u Razgradu protiv Ludogoreca gubili sve do 93.

18.7.2012.
22:07
Pixsell, Ivo Čagalj
VOYO logo

Bugari će sigurno puno žaliti za propuštenim prilikima jer su sve do 93. minute imali rezultat koji bi im garantirao puno ugodniji uzvrat, međutim onda im je Ante Rukavina srušio snove o pobjedi na europskom debiju.

Modri su gubili od 68. minute kada je Marcelinho glavom svladao Kelavu, a krajnjim rezultatom mogu biti itekako zadovoljni, jer Bugari su u 90 minuta ove utakmice bili bolji takmac i imali su puno više prilika da dođu do pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom su dijelu utakmice, ponajprije na krilima svog najboljeg nogometaša Ivana Stojanova, Bugari su imali četiri izvrsne prilike za postizanje pogotka, a Šime Vrsaljko u 19. je minuti, kako se činilo, skrivio 11-erac koji sudac nije sudio. Dinamo je u prvom poluvremenu stvorio samo jednu čistu priliku, koju je u 31. minuti na dodavanje Sammira zapucao Tomečak uputivši udarac neprecizno visoko iznad gola.

Još je više u igri Dinamo pao nakon što se u 54. minuti ozlijedio Pivarić, pa se na njegovu poziciju vratio ofenzivni Ibañez, dok je u vrh napada trener Ante Čačić hazarderski postavio Fatosa Beqiraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 62. minuti Stojanov je propustio još jednu vrlo izglednu priliku pucavši u vanjski dio mreže iskosa s lijeve strane, da bi pet minuta kasnije Ibañez Stojanova olako pustio da nabaci s desne strane, a Marcelinho, ubacivši se između Vide i Vrsaljka, glavom svladao Kelavu za vodstvo domaćina.

Nakon primljenog pogotka Dinamo je odjednom zaigrao mnogo bolje: probudili su se Badelj, Sammir i Alispahić na sredini terena, te su u razdoblju od 75. do 78. minute, prije opisane završnice, Badelj, Beqiraj i Alispahić propustili lijepe prilike za izjednačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, da Modri ne odu poraženi iz Bugarske pobrinuo se Rukavina, koji je pri istjecanju druge minute sudačke nadoknade najprije pravovremenom defenzivnom reakcijom spriječio Aleksandrova pospremanja lopte u praznu Kelavinu mrežu nakon akcije Guldana i Guele, da bi potom, samo nekoliko sekundi kasnije, na drugoj strani Šibenčanin izjednačio postavivši konačan rezultat.

Okrunio je akciju Alispahića i Sammira, koju je dugim izlaskom iz vlastite polovice terena omogućio Domagoj Vida, pogodivši glavom nakon što je nadskočio domaćeg vratara Golubovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratna se utakmica igra za tjedan dana na stadionu Maksimir.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo