LOŠA VIJEST ZA VATRENE: / Talijanima protiv Norveške neće trebati pobjeda

Image
Foto: AFP, Braastad Audun

Nakon Islanda, Češke, Španjolske, Engleske, Švicarske, Sjeverne Irske, Austrije i Portugala, plasman na Europsko prvenstvo 2016.

10.10.2015.
20:19
AFP, Braastad Audun
VOYO logo

Bio je to prvi poraz Azerbajdžana u kvalifikacijama nakon što ga je preuzeo hrvatski trener Robert Prosinečki. U prethodna četiri susreta Prosinečki je sa Azerbajdžanom upisao tri remija i jednu pobjedu.

Talijani su poveli u 11. minuti nakon neuspješnog namještanje zaleđa od strane domaćina. Verratti je dugom loptom pronašao Edera koji je zatresao mrežu. Azerbajdžan je poravnao preko Nazarova u 31. minuti, ali tome je prethodila pogreška Chiellinija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovisimo o utakmici Italija - Norveška

Talijani ponovno vode u 43. minuti. Domaći vratar Agajev ispucao je loptu, ali Talijani su je presjekli na centru, a Candreva i El Shaarawy u brzom kontranapadu sjurili su se prema golu domaćina nakon čega je El Shaarawy lakoćom zabio. Pobjedu Talijana potvrdio je Darmian u 65. minuti, pogodivši mrežu s 18 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norveška je u Oslu očekivano pobijedila Maltu s 2:0, a strijelci su bili Tettey (19) i Soderlund (52). Hrvatska večeras pred praznim makisimirskim stadionom igra protiv Bugarske, a tri dana kasnije gostuje kod Malte. Vatrenima su potrebne pobjede u obje utakmice, te povoljan rezultat iz Rima gdje Italija u posljednjem kolu dočekuje Norvešku. Ako u tom dvoboju Italija osvoji barem bod, Hrvatska će preskočiti drugoplasiranu Norvešku, te će izravno na EP. U najgorem slučaju čekaju nas dodatne kvalifikacije. Loša je vijest da su Talijani osigurali EP, pa si protiv Norveške mogu dopustiti i poraz što ne bi išlo na ruku našoj reprezentaciji. S druge strane, treba naglasiti da Italija nije izgubila kvalifikacijsku utakmicu još od rujna 2006. godine.

Nizozemci sačuvali nadu

U skupini A, u kojoj su Island i Češka već ranije izborili plasman na Euro, nogometaši Nizozemske u gostima su svladali slabašni Kazahstan s 2:1, te sačuvali nadu da će izboriti dodatne kvalifikacije. Za Nizozemsku su zabili Wijnaldum (33) i Sneijder (50), a počasni gol za Kazahstan postigao je u sudačkoj nadoknadi Kuat (90+6).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemci imaju bod više od Turske, koja večeras gostuje kod Češke. Turci imaju bolji međusobni omjer protiv Nizozemske, pa im je dovoljan remi u Češkoj da bi u posljednjem kolu sami odlučivali o svojoj sudbini. U utorak Turska dočekuje Island, a Nizozemska će na domaćem terenu igrati protiv Češke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo