LOPEZ IZBACIO ŠPANJOLCIMA 'PRLJAVI VEŠ' S POLJUDA: / Ove njegove riječi odjeknut će sve do Splita

Image
Foto: PIXSELL

Borja Lopez predstavljen je u srijedu publici u Sporting Gijonu

7.8.2019.
17:51
PIXSELL
VOYO logo

Španjolski nogometni branič Borja Lopez predstavljen je u srijedu publici u Sporting Gijonu prilikom čega je zahvalio Hajduku što je pomogao u transferu, a spomenuo je i pritisak navijača s kojim se suočavaju nogometaši u Splitu.

Image
HAJDUK PRODAO STOPERA: /

Španjolac se nakon dvije godine u Splitu vratio kući

Image
HAJDUK PRODAO STOPERA: /

Španjolac se nakon dvije godine u Splitu vratio kući

'Ovih godina sam prošao kroz jako dobre situacije, ali i one teške'

"Ovih godina sam prošao kroz jako dobre situacije, ali i one teške, jako komplicirane vezane uz navijače i promjene trenera. I uz sve pomalo. Na kraju, takve situacije ti pomognu da rasteš kao nogometaš", rekao je na konferenciji za medije u Gijonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Htio bih zahvaliti Hajduku što mi je omogućio da budem ovdje, jer je u početku ovo bila jedna komplicirana situacija. Na kraju je i Hajduk dao svoj doprinos", dodao je 25-godišnji stoper.

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

07.04.2018., gradski stadion Poljud, Split - Hrvatski telekom Prva liga, 28. kolo, HNK Hajduk - NK Lokomotiva. Borja Lopez Mendez.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Upisao 65 nastupa za Hajduk

Lopez je od 2017. godine upisao 65 nastupa za splitskog prvoligaša, a otišao je godinu dana prije isteka ugovora. Posljednju utakmicu odigrao je u Hajdukovom porazu 1-3 od malteške Gzire United, kada je splitska momčad neočekivano ispala u prvom kolu kvalifikacija za Europsku ligu, nakon čega su domaći navijači utrčali na travnjak Poljuda pa nasrnuli na domaće igrače. Tada je smijenjen trener Siniša Oreščanin, a zamijenio ga je Damir Burić pod čijim vodstvom španjolski nogometaš nije nastupio protiv Istre i Varaždina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igranje za Hajduk pomoglo mi je u razvoju, jer je ondje jako veliki pritisak koji postoji u odnosu s navijačima. Ondje je u svim utakmicama potrebno pružiti maksimum i pobijediti. To je pomalo kao i ovdje, daš li sve od sebe na terenu navijači će te voljeti", izjavio je Lopez.

Sa Sportingom je potpisao trogodišnji ugovor, do ljeta 2022. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

13.05.2018., gradski stadion Poljud, Split - Hrvatski Telekom Prva liga,

35. kolo, HNK Hajduk - NK Osijek. Karlo Letica.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ponikao u Sportingu

Lopez je ponikao u Sportingu u kojem je igrao sedam mjeseci za prvu momčad 2013. godine, nakon čega je preko Monaca i Barcelone B došao do Splita.

Sporting će treću sezonu zaredom igrati u drugoj ligi te se nada ulasku u Primeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj klub ne zaslužuje biti u Drugoj ligi, ima sve za biti u 'La Ligi'. Vidjet ćemo hoćemo li ove sezone uspjeti to ostvariti", rekao je.

Lopez je sedmi novi igrač crveno-bijelih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Pula: Hrvatski Telekom Prva liga, 26. kolo, NK Istra 1961 - HNK Hajduk 30.03.2019., stadion Aldo Drosina, Pula - Hrvatski Telekom Prva liga, 26. kolo, NK Istra 1961 - HNK Hajduk.Borja Lopez. Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

'Želio sam doći ovdje. Mogle su se pojaviti i drugačije ponude'

"Želio sam doći ovdje. Mogle su se pojaviti i drugačije ponude, no ja sam uvijek pratio mogu li se vratiti ovdje", rekao je 191 centimetar visoki stoper.

"Jako sam zahvalan sportskom direktoru i predsjedniku Sportinga koji su u završnom dijelu pregovora jako puno doprinijeli da bih bio ovdje. Sretan sam zbog toga", napomenuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporting i Hajduk nisu objavili iznos transfera.

Image
Image

Split: Hajduk i Lokomotiva u 20. kolu HT Prve lige 10.02.2019., stadion Poljud, Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 20. kolo, HNK Hajduk - NK Lokomotiva. Borja Lopez Menendez, Darko Nejasmic Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

"Ne znaju se iznosi vezani za transfer. Sporting je platio Hajduku oko 50.000 eura te ono što je Lopez oprostio", rekao je u telefonskom razgovoru Javier Barrio, novinar El Comercia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu iznosili detalje transfera na konferenciji za medije

Sportingovi dužnosnici i Lopez nisu iznosili detalje transfera na konferenciji za medije.

Lopez bi mogao debitirati već u četvrtak u prijateljskoj utakmici protiv Valladolida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mate Bilić: 'Najvažnije što se Lopez ne treba adaptirati jer poznaje klub'

"Još uvijek nije sigurno hoće li zaigrati, zasada trenira", rekao je Rubiera.

Image
Image

18.02.2018., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 22. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Arijan Ademi, Borja Lopez Menendez. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

U subotu će Sporting odigrati posljednju pripremnu utakmicu protiv Alavesa, uoči početka prvenstva 18. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši hrvatski napadač Mate Bilić, koji je igrao za Hajduk i Sporting, rekao je u razgovoru za novine El Comercio kako je "najvažnije što se Lopez ne treba adaptirati jer poznaje klub i dolazi nakon godina tijekom kojih je stekao važno iskustvo".

'Hajduk je veliki klub u Hrvatskoj, gdje je pritisak veći nego u Sportingu'

"Hajduk je veliki klub u Hrvatskoj, gdje je pritisak veći nego u Sportingu, jer je obvezan boriti se za naslov prvaka. Doživio je ondje turbulentne trenutke: smjene, krize, promjene trenera. To mu je sigurno pomoglo da sazrije kao igrač", izjavio je Bilić koji je igrao za Sporting od 2003. do 2004. a onda i od 2008. do 2013.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

13.03.2018., stadion u Kranjcevicevoj ulici, Zagreb - Polufinale Hrvatskog nogometnog kupa, NK Lokomotiva - HNK Hajduk. Borja Lopez Menendez, Lovro Majer. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Bilić smatra da je Lopezu povratak u matični klub bila najbolja opcija za nastavak karijere.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo