LOPETEGUI POJASNIO SITUACIJU OKO HRVATA: / Španjolac napokon progovorio o onome što je mučilo fanove

Image
Foto: AFP

Real Madrid u srijedu na Santiago Bernabeu igra protiv Rome čime kreće u obranu naslova Lige prvaka.

17.9.2018.
14:53
AFP
VOYO logo

Dva dana uoči novog pohoda Real Madrida na naslov prvaka Europe, klupski dužnosnici 'Kraljevskog kluba' istaknuli su kako hrvatski kapetan Luka Modrić igra na visokoj razini, dok je bivši njemački vratar Oliver Kahn uvjeren kako će za tjedan dana primiti nagradu za najboljeg nogometaša svijeta.

"Zbog mnogo razloga imao je komplicirano ljeto, no sada se vratio. Već neko vrijeme igra na jako visokoj razini pa ga zbog toga i stavljam u igru, u protivnom ga ne bih uvodio", rekao je trener Julen Lopetegui koji je subotu na gostovanju kod Athletic Bilbaa ponovo počeo utakmicu s 33-godišnjim Modrićem u udarnoj postavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završili ulasci s klupe

To je bio učinio i protiv Leganesa u prethodnom prvenstvenom kolu čime su završili Modrićevi ulasci s klupe. Lopetegui ga je opet izvadio iz igre u 61. minuti pa uveo španjolskog reprezentativca Isca Alarcona koji je odmah zatim zabio izjednačujući pogodak za 1-1.

"To što Isco počinje s klupe nema veze s razinom na kojoj igra. Upravo suprotno imam povjerenja u njega", rekao je Lopetegui koji je pak u prve tri utakmice ove sezone prednost davao Iscu a Modrića podizao s klupe za pričuve. Hrvatski kapetan se nakon godišnjeg odmora bio posljednji priključio pripremama Real Madrida no sada se vratio u početni sastav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Madrid u srijedu na Santiago Bernabeu igra protiv Rome čime kreće u obranu naslova Lige prvaka. "Kraljevski klub" je to natjecanje osvojio četiri puta u posljednjih pet godina čemu je pridonio hrvatski vezni igrač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hvali ga i Butragueno

"Luka nam je fantastičan igrač", istaknuo je Emilio Butragueño, klupski direktor za odnose s institucijama. "Utakmica protiv Athletica bila je opasna jer su se naši igrači vratili s reprezentativnih obveza dok su se nogometaši Athletica dva tjedna pripremali za ovaj susret", dodao je.

Real Madrid je u subotu nakon tri pobjede posrnuo pa sada za vodećom Barcelonom zaostaje dva boda. Modrićev doprinos aktualnoj momčadi je velik smatra Fabio Pecchia koji je bio pomoćnik trenera Rafaela Beníteza u Real Madridu od lipnja 2015. do siječnja 2016. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Luka Modrić je na sadašnjoj razini jako vrijedan za momčad jer mu vjeruju svi suigrači", rekao je Pecchia u razgovoru za talijanske novine La Gazzetta dello Sport.

Hoće li dobiti nagradu?

'Desetka' Real Madrida kandidat je za osvajanje nagrade The Best kojom će krovna nogometna organizacija FIFA odati priznanje najboljem nogometašu svijeta 24. rujna. Protivnici su mu portugalski napadač Cristiano Ronaldo te egipatski strijelac Mohamed Salah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Modrić je za mene favorit za osvajanje te nagrade", rekao je bivši njemački vratar Oliver Kahn u razgovoru za internetsku stranicu FIFA-e. "Osvojio je Ligu prvaka te igrao fantastično, tijekom čitavog Svjetskog prvenstva njegova igra i on fizički bili su odlični. Hrvatska je bila veliko iznenađenje Svjetskog prvenstva", dodao je Kahn.

Modrić je nedavno dobio nagradu za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva, a potom i i za najboljeg nogometaša Europe u izboru europske krovne organizacije UEFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo