LJ / UDI MOJI, JE LI TO MOGUĆE? U HNL-u se dogodilo nešto što ulazi u rubriku vjerovali ili ne

Image

Iako su Hajdukovi navijači u Osijeku bacali bengalke i uzvikivali uvrede, disciplinski sudac Prve HNL Saša Pavličić-Bekić nije kaznio Hajduk.

8.3.2017.
15:15
VOYO logo

Nakon odigranog 23. kola u sklopu kojeg su se na hrvatskim stadionima mogle čuti već ustaljene navijačke uvrede na račun Zdravka Mamića, HNS-a, regionalne pripadnosti, policije, a bilo je i tu ustaških povika, Saša Pavličić-Bekić donio je i kazne za klubove. I dogodila se jedna stvar na koju baš i nismo naviknuli.

Hajduk se provukao bez financijskih sankcija zbog navijača i organizacije

Naime, Hajduk se provukao bez financijskih sankcija zbog navijača i organizacije. Unatoč tome što su se u Osijeku na gostujućoj tribini, na kojoj je bila smještena splitska Torcida, mogli čuti povici: "Za dom spremni, ajmo Ustaše, HNS pe*eri, nogomet ste sje*ali".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Prije toga od 69. do 71. minute, navijači Hajduka uhvatili su se pirotehnike i u tih nekoliko minuta zapalili više od deset bengalki od kojih su najprije dvije, a potom još jedna bačene preko ograde na tartan stazu osječkog stadiona.

Osijek nije sklopio ugovor o ulaznicama s gostujućim klubom

U 74. minuti pale još dvije bengalke, a sve su to popratili bacanjem osam petardi. Osim toga, u više su navrata skandirali "Osječke pi*ke“ (17., 64.,65., 66., 85., i 90. minuta), a svoj su repertoar završili uzvikivanjem: "Hrvatska policija, mito i korupcija“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, disciplinac Prve HNL Saša Pavličić-Bekić odlučio je kazniti Osijek iznosom od 12 tisuća kuna. Na utakmici je aktivirano 18 baklji, no sav teret prekršaja ponijet će domaćin Osijek, koji nije sklopio ugovor o ulaznicama s gostujućim klubom, već je iste navijačima Hajduka prodavao na blagajni Gradskog vrta. Zbog toga se 500-injak navijača Hajduka tretiraju kao obični gledatelji za čije je ponašanje odgovoran organizator.

Iznosom od 18 tisuća kuna kažnjen je Dinamo zbog pirotehnike na utakmici s Interom u Maksimiru. Zbog momčadskog prekršaja iz članka 54. DP HNS (sedam opomenutih igrača) na utakmici Rijeka-Lokomotiva, NK Lokomotiva, pak, mora platiti kaznu od 5000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo