NJIHOV 'TRIK'

LIVERPOOLOVA TAJNA USPJEHA: Lovren otkrio zašto su on i Matip par iz noćne more za suparnike

Branič Liverpoola i hrvatske nogometne reprezentacije Dejan Lovren smatra da zajedno s Joëlom Matipom tvori sjajan stoperski par i zbog činjenice da obojica govore njemački jezik i uvjeren je kako će njihova igračka veza klubu donijeti uspjehe u nadolazećim danima.

“U situacijama u kojima si moramo brzo nešto reći, kažemo si to na njemačkom jeziku. Primjerice, tako mu mogu viknuti da mu se suparnik približava s leđa. Čini se da to funkcionira, posebice kod prekida kad se dogovaramo tko će kamo krenuti. Koristimo li pritom njemački jezik, suparnici nas ne razumiju. Razvili smo dobar odnos, uživam igrati zajedno s njim”, prenosi Metro Lovrenove riječi.

Matip, kamerunski nogometni reprezentativac, rođen je u Bochumu i godinama prije dolaska u Liverpool (ljeto prošle godine) igrao je za Schalke. Lovren je proveo sedam godina u Njemačkoj u dječačkoj dobi.

Da im ‘trik’ i donosi plodove kazuje Liverpoolovo mjesto na ljestvici engleskog prvenstva. Momčad koju vodi Jürgen Klopp trenutačno je najvjernija pratnja vodećem Chelseaju.

Povratak na Net.hr