LISABON SE PUNI DINAMOVIM NAVIJAČIMA: / Zanimljiva i bahata poruka stiže od Benficinog predsjednika

Image
Foto: AFP

Dinamo je u Lisabonu gostovao tri puta i upisao tri poraza rezultatom 0-2

14.3.2019.
14:58
AFP
VOYO logo

Stigao je i dan 'd' za igrače Dinama. Večeras će 'modri' uz pomoć više od 1500 navijača na stadionu Luz protiv Benfice tražiti kartu za plasman u četvrtfinale Europske lige.

Dinamo je u prvom susretu pobijedio Benficu sa 1-0 otvorivši vrata prolaza, no sada ga očekuje neugodno i 'vruće' gostovanje na jednom od najljepših europskih stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lisabon je dan utakmice dočekao tipično južnjački. Mirno i uspavano, bez imalo stresa. Utakmica je tek u 20 sati po lokalnom vremenu i ima dovoljno vremena za 'buđenje'.

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Stigao je trenutak da se to promijeni

Beskrajno šarmantan Lisabon nudi tradicionalni dojam južnjačke nezainteresiranosti i opuštenosti uz brojne kafiće i restorane u kojima se lako 'izgubiti'. Najviše navijača Dinama je 'zapelo' u Bairro Altu, dio grada u kojem se može zabaviti dugo u noć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lisabon je predivan grad, ali nažalost Dinamo i reprezentacija ovdje nikako da pronađu sreću. Mislim da je stigao trenutak da se i mi ovdje veselimo nakon jedne utakmice," kazao nam je Igor, koji je s prijateljima stigao još u utorak.

Dinamo je u Lisabonu gostovao tri puta i upisao tri poraza rezultatom 0-2. Dva puta je gubio od Benifice, a jednom od gradskog suparnika Sportinga. U Lisabonu je igrala i hrvatska vrsta na EURO-u 2004. izgubivši od Engleske 2-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Bez obilježja i pjesme

"Bitno je da dečki daju sve od sebe i odigraju pravu mušku utakmicu. Nemaju što izgubiti, već je plasman u osminu finala veliki uspjeh," dodao je Mihael koji je na utakmicu stigao iz Njemačke.

Navijači Dinama za sada se šeću gradom u manjim grupama bez obilježja i navijačkih pjesama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije ovo cirkus koji ide uze reprezentaciju," dodao je Neven sa smiješkom.

Iz Dinama su izdali priopćenje navijačima s uputama kako bi im olakšali snalaženje u gradu, ali i dolazak na stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasad je sve mirno

U gradu je za sada sve mirno, čak nema previše niti policije. Domaći navijači s kojima smo razgovarali smatraju kako Dinamo nema nikakve izglede. Za njih je ova utakmice već riješena i prije početka.

Nitko se previše ne uzrujava oko večerašnjeg dvoboja. Dojma smo kako ih Europska liga niti ne zanima previše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je priznao predsjednik kluba Luis Filipe Vieira kazavši kako je prvenstvo prioritet. Za njih je važnija borba s Portom za 'jedinicu'. Trenutačno su bodovno izjednačeni, a Benfica ima bolju razliku pogodaka.

Spomenik za Cristiana

"Premda ste pobijedili u prvoj utakmici, nemate izgleda. Nema šanse da izdržite naš pritisak," kazao nam je Jorge, dodavši:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mene više brine hoćemo li u nedjelju pobijediti Moreirense. Oni su baš nezgodni."

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Luis Filipe Vieira

Muči ih i naš Luka Modrić. Nije im jasno kako je on mogao biti izabran za najboljeg nogometaša svijeta Cristiana Ronalda. Nikakva uvjeravanja, argumenti i podaci nisu pomogli kako bi promijenili mišljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ronaldo je portugalski kralj, ako osvoji Ligu prvaka i s Juventusom stavit ćemo njegov spomenik u Lisabonu umjesto spomenika kralju Josipu I. na Praca do Comercio," dodao je Jorge.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo