LIVERPOOL - TOTTENHAM 2-1: / Spursi šokirani u 90. minuti, Redsi se vratili u život iz sporne situacije

Image
Foto: AFP

Redsi su slavili u sretnoj završnici susreta

31.3.2019.
19:07
AFP
VOYO logo

Liverpool je u 32. kolu Premiershipa ugostio Tottenham na Anfieldu i na kraju je uz dosta sreće slavio pobjedu rezultatom 2:1. Dobro je domaća momčad ušla u utakmicu. U 16. minuti su došli do vodstva, a pogodio je Roberto Firmino za 1:0 nakon sjajnog ubačaja Robertsona.

Nesretan autogol

Iako je šansi bilo još u prvom poluvremenu golova više nije bilo, da bi u nastavku utakmica donijela dosta uzbuđenja. Posebno se to odnosi na posljednjih 20 minuta u kojima je bio veliki broj šansi da se odredi pobjednik meča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lucas Moura je u 70. minuti pogodio za 1:1, a nakon toga je nastala prava ofenziva Redsa prema golu Huga Llorisa. To su Spursi zamalo iskoristili. Imali su nekoliko zicera, ali su ih uspjeli promašiti i omogućili su Liverpoolu da dođe do pobjede.U 90. minuti Redsi su došli do pobjede. Nakon dobre akcije Toby Alderweireld pogađa vlastitu mrežu i Liverpoolu donosi velika tri boda u borbi za titulu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


90' GOOOOOL! Autogol Alderweirelda za 2-1 Liverpoola! Nevjerojatan kraj susreta!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' Izašli su igrači Tottenhama 2 na 1 protiv Virgila Van Dijka u prilici koja je mogla riješiti susret, ali Sissoko je pucao daleko preko gola.

79' Velika prilika za Liverpool nakon gužve u kaznenom prostoru! Pala je lopta pred Llorisa nakon što je Van Dijk dobro skočio, ali siguran je francuski vratar!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' Arnold je zaprijetio s desne strane udarcem iz nezgodnog kuta, ali Lloris je uspio obraniti. Liverpoolu očajnički treba pobjeda!

70' GOOOOOOL! Lucas Moura zabio je za izjednačenje nakon asistencije Eriksena!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66' Prošlo je više od sat vremena susreta, a još nismo vidjeli niti jedan žuti karton na utakmici. Igra se maksimalno korektno.

59' Salah je povukao kontru prema golu Llorisa s kojom je mogao sve riješiti, ali nije dodao do Manea koji je bio sam već je pokušao pucati i lopta je završila u bloku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' Prijetio je Kane, ali siguran je bio Becker. Najbolja prilika dosad za Tottenham!

54' Nastavio se u drugom dijelu pritisak Liverpoola, a malo je nedostajalo da Firmino izbije sam nakon što je odskok lopte prevario Sancheza. Ipak, spasili su se Spursi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

47' Nastavak utakmice otvorio je Eriksen nepreciznim udarcem koji je otišao preko vrata. Nije bilo problema u momčadima.

45' Kraj prvog poluvremena! Jurgen Klopp može biti zadovoljniji od svog kolege s druge strane jer na poluvrijeme ide s vodstvom koje ga, ako ovako ostane, vraća na vrh ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' Nevjerojatan pokušaj Manea odlazi pored vrata! Pokušao je sjajno pogoditi u dalji vratarev kut, ali lopta nije imala dovoljno rotacije i ipak je zaobišla vrata Huga Llorisa.

30' Arnold i Robertson potpuno izluđuju bočne igrače Tottenhama, sve prilike koje je Liverpool stvorio u dosadašnjem dijelu utakmice stigle su s bokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

25' Probudio se Tottenham i zaprijetio nekoliko puta. Naravno, to je posljedično otvorilo i prostor u njihovoj obrani pa je Salah već nekoliko puta bio jako blizu da pobjegne stoperima Spursa, ali još nijednom nije uspio.

20' Ponovno je zaprijetio Liverpool! Kvalitetno su izmiješali obranu Spursa i doveli Manea u priliku za udarac s ruba kaznenog prostora, ali Senegalac nije uspio zabiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16' Robertson je probio desni bok Spursa i sjajno ubacio na desetak metara od Llorisa koji nije imao šanse pored Firmina koji je pratio centaršut i zakucao loptu u mrežu!

16' GOOOOOL! Vodi Liverpool! Zabio je Roberto Firmino!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11' Nakon gužve u kaznenom prostoru sam je ostao Lucas Moura, ali nije pucao od prve pa je izgubio loptu koja je onda došla na nogu Mousse Sissoka koji je okušao svoj udarac, ali nije bio precizan.

8' Klopp je kao početnu trojku u sredini odabrao Milnera, Hendersona i Wijnalduma, a oni se dosad nisu uspjeli nametnutni Spursima koji u formaciji 3-5-2 visoko podižu bekove i sjajno odgovaraju na pokušaj pokretanja presinga iz inertne Liverpoolove sredine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4' Liverpool je utakmicu započeo u visokom pritisku na zadnju trojku Tottenhama, očito je kako žele što prije doći do pogotka i preuzeti kontrolu nad susretom!

1' Počela je utakmica!

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije utakmice:

Redsima u prilog ide što u posljednjih sedam ligaških utakmica na Anfieldu nisu izgubili od Tottenhama. Četiri puta su slavili i tri puta remizirali, ali ni Tottenham u protekle tri sezone na gostovanju kod Redsa nije gubio već je upisao dva remija.

"Naravno da moji igrači i ja vjerujemo u naslov prvaka. Mislim da smo psihološki vrlo jaki i stabilni, no imamo jedan problem. Jednako u pozitivan kraj vjeruje i jednako je jak Manchester City. No, s tim se moramo nositi. Kako mi tako i oni. Bit će napeto do zadnjeg dana sezone, a nama ostaje da isključivo pobjeđujemo", rekao je Jurgen Klopp u najavi utakmice dok je njegov rival bio nešto rezolutniji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek je nekako neobično nakon reprezentativne akcije ponovno se okupiti, krenuti s treninzima, utakmicama, izazovima... No, spremni smo, jasno, napraviti sve što možemo i boriti se do kraja na Anfieldu. Liverpool je doma neporažen ove sezone, Liverpool se dodatno potvrdio ove sezone, ali mi ćemo se boriti. Do kraja", rekao je Mauricio Pochettino.

Klopp u današnjem susretu ne može računati na ozlijeđene Oxladea-Chamberlainea i Gomeza, a kod Spursa nedostaju Winks, Janssen, Aurier i Dier.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo