DOGODILO SE 2013.

TO BI BILA OTIMAČINA KAKVA SE NE PAMTI: Real je želio od Barcelone otkupiti Messija za iznos koji bi i danas bio rekord

Neymarovih 222 milijuna eura ne bi u tom slučaju bila rekordna brojka

Pozivajući se na navode Der Spiegela, španjolski As piše da je Real Madrid 2013. godine pokušao u svoje redove dovesti Barceloninu ikonu Lionela Messija u transferu koji bi i danas bio najveći svih vremena.

Najskuplji transfer onaj je Neymara iz Barcelone u Paris Saint-Germain, a vrijedan je prošloga ljeta bio 222 milijuna eura. Real Madrid bio je prije pet godina spreman poštivati brojku iz Messijeva ugovora, odnosno za njegovo dovođenje u Madrid izdvojiti 250 milijuna eura o čemu je tadašnji odvjetnik obitelji Messi Inigo Juarez i obavijestio nogometaševa oca Jorgea.

Ugovor koji bi se tada Messiju ponudio vezivao bi ga za klub sa Santiago Bernabeua do 2021. godine i jamčio mu 23 milijuna eura po sezoni. Milijun eura u tom bi poslu pripalo i Lionelovom ocu da je došlo do dogovora između igrača, njegova odvjetnika, Florentina Pereza, sportskog direktora Miguela Pardeza i klupskog odvjetnika na dogovorenom sastanku u privatnom zrakoplovu. Pritom je navodno obećano i da će se izvršiti pritisak na španjolske vlasti vezano uz istragu za Messijevu utaju poreza.

Ishod priče je poznat – Messi je ostao u Barceloni, a u Real za tadašnji rekord od 105 milijuna eura stigao je Gareth Bale.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr