RIVALSTVO KOJE SE ZAMALO NIJE DOGODILO: / Ovo dočarava koliko je susret Milana i Intera velik događaj

Image
Foto: Screenshot

Večeras se igra jedan od najvećih nogometnih derbija na svijetu

21.10.2018.
9:58
Screenshot
VOYO logo

Derby della Madonnina između Intera i Milana susret je kojem se vesele svi ljubitelji Serie A, a popularan je i na globalnoj razini zbog velike baze navijača oba kluba. Stoga pomalo bizarno zvuči kako, da nije bilo interne svađe koja se dogodila prije 110 godina, ovo rivalstvo možda nikad ne bi postojalo.

U prosincu 1899. godine AC Milan osnovali su Englezi koji su time osnovali jedan od prvih klubova u Italiji. Nakon osam godina došlo je do svađe čelnika kluba oko potpisivanja i kupovine stranih nogometaša i osnovan je Internazionale, danas poznatiji kao Inter. Ovaj događaj označio je početak jednog od najvećih rivalstava u povijesti nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoje rasprave o tome kada je odigrana prva utakmica ova dva kluba, jedni tvrde da je to bilo u Švicarskoj na Chiasso kupu i da je pobjednik bio Milan, a prvi zabilježeni susret ove dvije momčadi stoji zapisan u siječnju 1909. godine kao susret koji je također otišao na stranu Milana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudar titana

Pomalo bizarno, ali obje strane imaju sličan rezultat u svojoj povijesti s po 30 domaćih titula na imenu svakog kluba. Oba kluba osvojila su 18 ligaških naslova, a vrlo sličnog uspjeha su i po pitanju rezultata u talijanskom Kupu i Superkupu.

Veća razlika nije ni u njihovom međusobnom omjeru gdje Inter vodi sa 78 pobjeda naprema Milanovih 76, ali razlika između ova dva kluba dolazi kada se pogledaju europska natjecanja gdje je Milan bitno dominantniji sa sedam osvojenih titula Lige prvaka prema tri Interove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjih godina obje momčadi nalaze se u krizi i daleko su od svojih najboljih dana, a danas se opet sastaju u domu koji dijele. Ipak, mnogi ne očekuju posebno spektakularan nogomet upravo zbog stanja u kojem se nalaze klubove, ali usprkos svemu, derbiji Milana i Intera redovito ruše rekorde gledanosti i za očekivati je kako će i današnji napraviti jednako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo