MAGIČNIH 525

MESSI IZJEDNAČIO REKORD STAR GOTOVO 40 GODINA: Argentinski genijalac poput njemačke legende

Lionel Messi izjednačio rekord Gerda Müllera

Pogotkom kojeg je u nedjelju pospremio u mrežu Villarreala u 2-0 pobjedi svog kluba, Barcelonin napadač Lionel Messi izjednačio je rekord legendarnog njemačkog strijelaca Gerda Müllera kada su u pitanju pogoci za jedan klub iz pet najjačih europskih liga.

MESSI I SUAREZ SLOMILI VILLARREAL: Barcelona se probudila i vratila na pobjedničke staze, a to je loša vijest za konkurenciju u La Ligi

Müller je 525 pogodaka za minhenski Bayern postigao u razdoblju od 1965. do 1979. godine i za to su mu trebala 572 izlaska na travnjak. Rekord koji je stajao gotovo 40 godina od nedjelje više nije vlasništvo samo 72-godišnjaka iz Nördlingena, postignuće je to koji sada dijele ova dva strijelca.

Da dostigne brojku od 525 golova Messiju je bilo potrebno nastupiti u 605 utakmica za Barcelonu, a pogodak postignut u 83. minuti nedjeljenog susreta njegov je četrnaesti ligaški i osamnaesti ukupno u ovoj sezoni. Gleda li se kalendarska godina, sjajni argentinski napadač na brojci je 49, a ona nadmašuje pojedinačan učinak svih igrača koji nastupaju u pet najjačih europskih liga.

Povratak na Net.hr