MANDŽUKIĆ OD HEROJA DO TRAGIČARA: / Dobio je kapetansku traku pa Parmi poklonio dva boda

Image
Foto: AFP

Parma je pokazala da zna kako igrati i protiv najboljih

2.2.2019.
22:34
AFP
VOYO logo

Parma se pokazala kao tvrd orah za Staru damu, a na kraju su odličnom igrom u drugom poluvremenu stigli do boda. Juventus je bio bolji u prvih 45 minuta. Konstantno su Bianconeri vršili pritisak na protivnički gol, a obrana Parme je konačno popustila u 36. minuti. Cristiano Ronaldo je pogodio za prednost od 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor da bi u nastavak utakmice Parma ušla bitno opuštenije i stvorila velik broj kvalitetnih šansi. Koristili su gosti maksimalno činjenicu da torinski domaćin ima dosta problema u defanzivi, ali protiv raspoloženog Cristiana Ronalda ne pomaže ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mandžo napravio veliku pogrešku

Tako je Portugalac u 62. minuti asistirao Danieleu Ruganiju za drugi gol Juventusa (2:0), ali se Parma već u sljedećem napadu vratila u igru pogotkom Barille za 2:1. U 66. minuti postignut je novi gol. Tek što je Juve krenuo s centra, lopta je došla do Marija Mandžukića. Ovaj sjajno ubacio za Ronalda, a fantastični Portugalac glavom majstorski pogađa za 3:1.

Nije se Parma predavala. U 74. minuti se ponovo vraćaju u igru, a pogodak za 3:2 je postigao Gervinho. Do kraja utakmice se igralo veoma otvoreno, a u trećoj minuti nadoknade Gervinho postiže gol. Tragičar je Mario Mandžukić koji je predao loptu Ingleseu, a ovaj upošljava Gervinha koji pogađa za 3:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo