JOŠ JEDAN BRITANAC DOLAZI U BUNDESLIGU: / City jednog od najvećih talenata prodao u Schalke

Image
Foto: Screenshot

Schalke je uspio dovesti Matonda iz Cityja što znači da se lista Britanaca u Bundesligi povećava

30.1.2019.
18:57
Screenshot
VOYO logo

Mladi velški nogometaš Rabbi Matondo (18) napustio je redove engleskog prvaka Manchester Cityja i karijeru će nastaviti u njemačkom bundesligašu Schalkeu. Matondo je za Schalke potpisao ugovor na četiri godine, a 'Građanima' će pripasti oko 12 milijuna eura odštete. Zanimljivo, City ga može vratiti u svoje redove, ali za 50 milijuna eura odštete.

"Znam gdje odlazim. U Schalkeu su Mesut Ozil, Ivan Rakitić i Leroy Sane napravili velike korake u svojoj karijeri," kazao je mladi Velšanin koji igra na poziciji krilnog igrača. Mladi Matondo je tako postao još jedan talentirani britanski nogometaš koji je sreću potražio u Njemačkoj. Trenutačno u elitnom razredu njemačkog nogometa igra šest mladih 'otočana'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspješno nastupaju

"Bundesliga je velika liga. Schalke je prava odluka za moju karijeru i sretan sam što ću sada biti dio ovog kluba i njihovih budućih planova," dodao je Matondo. Jadon Sancho (17) je član Borussije Dortmund, Mandela Egbo (21), Reece Oxford (20) i Keanan Bennetts (19) brane boje Borussije Monchengladbach, Kaylen Hinds (21) je igrač Wolfsburga na posudbi u Furthu, dok Ademola Lookman (21) nosi dres RB Leipziga.

U Bundesligi bi uskoro mogla završiti i mlada zvijezda Chelsea Callum Hudson-Odoi za kojeg je Bayern ponudio 33 milijuna eura. Talentirani napadač 'Bluesa' jedan je od najcjenjenijih mladih igrača na Otoku, međutim nezadovoljan je svojom minutažom na Stamford Bridgeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo