IZ MILANA SE OGLASILI O ALENU HALILOVIĆU: / Ipak neće napustiti klub, čeka ga borba za mjesto u prvih 11

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Iz Milana demantiraju da Halilović odlazi već nakon mjesec dana

23.8.2018.
20:49
AFP
VOYO logo

Mladi hrvatski reprezentativac Alen Halilović nastojat će se izboriti za mjesto u momčadi Milana, talijanskog prvoligaša u koji je stigao prošli mjesec i kojeg ne razmišlja o napustiti, a Milan je priopćio da vijest o njegovom odlasku na posudbu nije točna.

U srijedu navečer su novine Mundo Deportivo, sa sjedištem u Barceloni, izvijestile kako je katalonskim klubovima Espanyolu i Gironi ponuđena posudba 22-godišnjeg ofenzivnog veznog igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koliko ja znam to nije točno. Nemam daljenjeg komentara“, rekao je u četvrtak Milanov glasnogovornik Fabio Guadagnini za Hinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doveli pojačanje iz Villarreala

Milan je prije pet dana doveo iz Villarreala 23-godišnjeg Samua Castilleja, Španjolca koji, baš poput Halilovića, igra lijevom nogom i koji se najugodnije osjeća ne desnom krilu. Druga osoba u Milanu, također upoznata sa situacijom, rekla je da Halilović ne razmišlja o napuštanju kluba.

"Trener Gennaro Gattuso je zadovoljan. Mislim da ovo s Espanyolom i Gironom nije istina", rekla je osoba koja je željela ostati anonimna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gironin glasnogovornik Xavi Fabrega i Espanyolov glasnogovornik Rafa Ramos nisu odgovorili na upit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polivalentan igrač

Halilović može igrati na oba krila i polušpicu, a u Španjolskoj je ostavio trag igrajući za Sporting Gijon te prošle sezone i za Las Palmas. U Milan je stigao nakon što mu je istekao ugovor s njemačkim drugoligašem HSV-om, iz kojega je došao na posudbu u Las Palmas. Ljetos je debitirao za Milan u pobjedi od 1-0 nad Barcelonom, svojim nekadašnjim klubom, u pripremnoj utakmici u Sjedinjenim Američkim Državama.

Milan je prošle sezone završio na šestom mjestu u talijanskom prvenstvu i izborio mjesto u Europskoj ligi. Utakmica prvog kola talijanskog prvenstva protiv Genove je odgođena zbog nesreće u tom susjednom gradu na sjeveru zemlje. U subotu će Milan gostovati kod Napolija, prošle sezone drugoplasirane ekipe. Halilović se priprema za utakmicu te nije bio dostupan za izjavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Španjolskoj, istovremeno, nema novih vijesti. "Osim informacije koju je objavio Mundo Deportivo ovdje nitko ništa ne zna o navodno mogućoj posudbi Halilovića", kaže Alejandro Segura, novinar Radio Marce koji izvještava o Gironi.

"On je igrač koji bi se odlično uklopio u ono što treba Gironi. Klub mora dovesti pojačanja te joj trebaju jedan krilni igrač, jedan vezni te jedan bek", dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijelazni rok još traje

Girona je u prvom kolu odigrala doma 0-0 s novim prvoligašem Valladolidom. Prošle sezone je ušla u prvu ligu te zauzela solidno deseto mjesto, pobijedivši među ostalima i europskog prvaka Real Madrid s 2-1. U nedjelju na tamošnji stadion Montilivi dolazi upravo Real Madrid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Espanyol je, pak, prošle sezone završio na mjestu ispod Girone, a u prvom kolu je odigrao 1-1 kod Celte Vigo. Niti ondje izvjestitelji ne znaju o mogućem dolasku Halilovića. "Ne znam ništa, no ne vjerujem da će doći u Espanyol. Klub nema novca za skupa pojačanja, a traži napadača i lijevo krilo", rekao je tamošnji dopisnik radijske postaje Cadena SER.

Tržište u Španjolskoj zatvara se za osam dana, 31. kolovoza. Do tog datuma španjolski klubovi mogu dovoditi nove igrače, dok talijanski to više ne mogu, jer je u Italiji završio prijelazni rok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo