IBRAHIMOVIĆ SE VRATIO POGOCIMA: / Neuništivi Zlatan zabio za United nakon 255 dana, no Manchester je u šoku nakon ispadanja od drugoligaša

Image
Foto: AFP/Screenshot
Image
Foto: AFP/Screenshot

Zlatan Ibrahimović postigao je prvi pogodak nakon ozljede

20.12.2017.
22:39
AFP/Screenshot
VOYO logo

Sa kapetanskom vrpcom oko ruke vratio se Zlatan Ibrahimović u udarnu momčad Manchester Uniteda za utakmicu protiv Bristol Cityja koja se igra u četvrtfinalu Liga kupa. Povratak u udarnih jedanaest značio je i povratak pogocima.

Postigao je Ibrahimović gol u mrežu engleskog drugoligaša kojim je u 58. minuti poravnao rezultat na 1-1, a precizan je bio iz slobodnog udarca sa 20-ak metara udaljenost. Pogodak koji je postigao njegov je prvi za United nakon 255 dana, odnosno travanjske utakmice protiv Sunderlanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, nogometaši Bristol Cityja bili su ti koji su priredili iznenađenje pobijedivši u četvrtfinalu Liga kupa branitelja naslova Manchester United 2-1. Za klub sa stadiona Ashton Gate bila je to jedna od najvećih pobjeda u 123-godišnjoj povijesti kluba. Junak utakmice bio je Korey Smith koji je pobjednički pogodak postigao u trećoj minuti sudačke nadoknade. Pogodak za trećeplasirani sastav Championshipa postigao je i Joe Bryan u 51. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedino finale u svojoj povijesti Bristol je igrao 1909. kada je u finalu FA kupa izgubio upravo od Manchester Uniteda. Zanimljivo, Bristol City je postao tek drugi engleski niželigaš koji je pobijedio Josea Mourinha u njegovoj karijeri na Otoku. Do sada to je uspjelo jedino Bradfordu u FA kupu 2014. godine kada je Portugalac vodio Chelsea. Dodajmo da je Bristol City postao prvi klub u engleskoj povijesti koji je tri sezone uzastopce ispadao u niži rang natjecanja. Iz elitnog društva su ispali 1980. godine, iduće sezone su ispali iz druge, a potom i iz treće lige. Od 1980. se više nisu vraćali u elitni razred.

Plasman u polufinale izborio je i Chelsea pobjedom 2-1 protiv Bournemoutha. Bluesi su poveli su 13. minuti golom Williana, a kada je Dan Gosling izjednačio u 90. minuti činilo se kako će utakmica otići u produžetak. No minutu kasnije Alvaro Morata je zabio za pobjedu londonskog sastava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plasman u polufinale u utorak su izborili Arsenal i Manchester City.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo