OGLAS

HENRY U MONACU DEBITIRAO PORAZOM: / PSG ostao jedina stopototna momčad u Europi

Image
Foto: AFP

Čak i nakon deset odigranih kola Parižani su stopostotni

20.10.2018.
22:37
AFP
VOYO logo

Francuski nogometni prvak PSG upisao je i desetu uzastopnu pobjedu u francuskom prvenstvu pobijedivši Amiens sa 5-0, dok je Thierry Henry debitirao na klupi Monaca porazom na gostovanju kod Strabourga (1-2).

PSG je rutinski stigao do pobjede postigavši dva gola u prvom i još tri u drugom poluvremenu. Pariški sastav nakon deset kola ima maksimalnih 30 bodova uz impresivnu razliku pogodaka 37-6. Strijelci su bili Marquinhos (12), Rabiot (42), Draxler (80), Mbappe (82) i Diaby (87).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Monaco je i pod vodstvom novog trenera Thierryja Henryja nastavio nizati poraze. Ovoga puta na gostovanju kod Strasbourga (1-2) pa momčad iz Kneževine nakon deset kola ima samo jednu pobjedu i nalazi se na 19. mjestu. Henry je naslijedio Leonarda Jardima koji je dobio otkaz nakon katastrofalnog ulaska u sezonu. Posljednje dvije godine bio je pomoćnik belgijskom izborniku Robertu Martinezu, a Monaco je njegov prvi samostalni izlet u trenerske vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Debi kakav nije priželjkivao

Za gostovanje u Strasbourgu Henry nije mogao računati na prva dva vratara - našeg Danijela Subašića i Švicarca Diego Benaglija koji su izvan stroja zbog ozljeda mišića, pa je priliku dobio Seydou Sy. Upravo je Sy najveći krivac što je Monaco izgubio. Nakon njegovog poklona domaćin je poveo u 17. minuti golom Adriena Thomassona. Novi problemi za Monaco stigli su u 66. minuti kada je Samuel Grandsir isključen nakon samo dvije minute provedene u igri. U 84. minuti je Mothiba povisio na 2-0, a poraz gostiju ublažio je Tielemans u 89. minuti iz jedanaesterca.

Lille je na gostovanju pobijedio Dijon 2-1 zadržavši drugu poziciju na ljestvici. Bila je to treća uzastopna pobjeda Lillea i peta u zadnjih šest kola. Golove su zabili Nicolas Pepe (21-11m) i Luiz Araujo (43), dok je strijelac za domaćine bio Abeid (81).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vahid Halilhodić je ostvario prvu pobjedu na klupi Nantesa otkako je početkom listopada preuzeo momčad. U premijeri je izgubio kod Bordeauxa sa 0-3, a sada je njegova momčad slavila protiv Toulouse sa 4-0. Nantes je ovim uspjehom prekinuo niz od kola bez pobjede. Junak utakmice bio je trostruki strijelac Emiliano Sala (25, 71, 77), a među strijelce se upisao i Gabiel Boschilia (38).

Na ljestvici vodi PSG sa 30 bodova, Lille je drugi sa 22 boda, a treće mjesto drži Lyon sa 17 bodova. Posljednja dva mjesta drže Monaco (6) i Guingamp (6).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo