GOLIJADE NA TERENIMA DILJEM SERIE A: / Pašalić i Atalanta ponovno oduševili igrom

Image
Foto: AFP

Odigrao se lud nogometni dan na terenima diljem Italije

27.1.2019.
17:31
AFP
VOYO logo

Čak 22 gola postignuta su u prve četiri nedjeljne utakmice 21. kola talijanskog nogometnog prvenstva što je prosjek od 5.5 golova po susretu. Fiorentina je na gostovanju u Veroni pobijedila Chievo sa 4-3, Atalanta i Roma su odigrale 3-3, SPAL je na gostovanju pobijedio Parmu sa 3-2, dok je Frosinone pobijedio u Bologni sa 4-0.

Roma je u Bergamu već u prvom poluvremenu vodila sa 3-0, ali je na kraju jedva sačuvala i bod. Gosti su poveli 3-0 golovima Edina Džeke (3, 33) i Stephana El Shaarawyja (40), a u posljednjim trenucima prvog dijela smanjio je Timoty Castagne. U nastavku susreta Atalanta je stigla do izjednačenja golovima Rafael Toloia (59) i Daniela Zapate (71). Roma je ovom utakmicom prekinula niz od tri uzastopne pobjede, a Atalanta seriju od dvije slavljeničke utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mario Pašalić je za Atalantu igrao do sudačke nadoknade kada je zamijenjen, dok Ante Ćorić nije nastupio za goste. U prvom nedjeljnom susretu Fiorentina je na gostovanju u Veroni pobijedila Chievo sa 4-3, premda je od 60. minute bila s igračem manje na terenu.

Već u 26. minuti gosti su imali dva pogotka prednosti, a strijelci su bili Muriel (4) i Benassi (26). Pomoću video tehnologije sudac Chiffi poništio je pogodak Chieva u 14. minuti, ali su domaći ipak uspjeli do pogotka doći u 38. minuti, kad je glavom precizan bio Stepinski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom poluvremenu Benassi je zbog namjernog igranja rukom i sprečavanja pogotka zaradio izravan crveni karton u 59. minuti, ali minutu poslije je 39-godišnji domaći kapetan Sergio Pellissier realizirao kazneni udarac za izjednačenje.

Od Hrvata samo Pašalić ostavio traga

Fiorentina je opet povela u 79. minuti pogotkom Chiese. Samo šest minuta poslije Pellissier je opet dobio priliku iz kaznenog udarca, ali je njegov udarac obranio vratar Fiorentine Lafont. U sljedećem napadu Fiorentine Chiesa je ponovno poslao loptu u mrežu za vodstvo 4-2. Chievo je prijetio do kraja dvoboja, Đorđević je postigao gol za smanjenje zaostatka, ali domaća momčad nije došla do izjednačenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Pjaca nije nastupio za 'viole', baš kao niti Adrian Šemper za Chievo. Frosinone je priredio iznenađenje pobijedivši na gostovanju Bolognu sa 4-0 osvojivši važne bodove u borbi za prvoligaški spas. Strijelci za goste bili su Ghiglione (18), Ciano (21, 75) i Pinamonti (52).

Gostujuću pobjedu ostvario je i SPAL pobijedivši Pamu sa 3-2 premda je domaćin vodio s dva gola razlike. Parma je povela 2-0 golovima Inglesea (11-11m, 53), no SPAL je okrenuo rezultat postigavši tri gola u zadnjih 20 minuta, a strijelci su bili Valoti (70), Petagna (75) i Fares (87). Lorenco Šimić je igrao za SPAL do 68. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večeras se još sastaju Torino - Inter (18.00) i Lazio - Juventus (20.30), a u ponedjeljak će snage odmjeriti Empoli i Genoa. Na ljestvici vodi Juventus sa 56 bodova, Napoli ima 48, a Inter 40 bodova.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo