ENGLESKI PRVAK BILDA STATISTIKU: / Manchester City srušio rekorde Chelseaja

Image
Foto: AFP

Pala su dva rekorda londonskog kluba

9.5.2018.
23:28
AFP
VOYO logo

Nogometaši Manchester Cityja u svom su pretposljednjem nastupu ove sezone u Premier ligi sa 3-1 (2-1) na svom terenu svladali Brighton and Hove Albion i time postavili nove rekorde po broju pobjeda i postignutih pogodaka u Premier ligi.

Cityju je ovo bila 31. ovosezonska prvenstvena pobjeda čime su srušili godinu dana stari rekord Chelseaja koji je prošlu sezonu okončao sa 30 pobjeda u Premier ligi. Također "građani" su sada na brojci od 105 postignutih pogodaka u prvenstvu, a dosadašnji rekord također je držao Chelsea koji je u sezoni 2009/10. postigao 103 gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golove za City postigli su Danilo (16), Bernardo Silva (34) i Fernandinho (72), dok je gol za "galebove" zabio Ulloa (20).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

City sada ima 97 bodova, čak 20 više od drugog gradskog suparnika Uniteda.

Tottenham Hotspur je minimalnom 1-0 (0-0) pobjedom protiv Newcastle Uniteda na Wembleyu osigurao nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone, a strijelac jedinog gola bio je Harry Kane u 50. minuti. Treći Tottenham sada ima 74 boda, tri manje od drugog Manchester Uniteda, dva više od četvrtog Liverpoola, a četiri više od petog Chelseaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chelsea je propustio priliku bodovno se poravnati s Liverpoolom uoči posljednjeg kola jer je na svom Stamford Bridgeu odigrao samo 1-1 (0-0) protiv Huddersfield Towna. Gosti su poveli preko Depoitrea (50), a izjednačio je Marcos Alonso (62). Huddersfield je tim bodom osigurao ostanak jer sada ima 37 bodova, nedostižna četiri više od 18. Swansea Cityja koji se nalazi u zoni ispadanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo