NEŠTO TREBA MIJENJATI

CIJENJENI TRENER PODIGAO GLAS I STAO U OBRANU NIKE KOVAČA: ‘To mi se nikako ne sviđa, ovo što se radi nije dobro’

Godine 2015. proglašen je najboljim njemačkim trenerom

Posljednje odigrano kolo njemačkog nogometnog prvenstva nije donijelo željenu promjenu rezultata za minhneski Bayern, dapače, konačnih 0-3 pred 75,000 ljudi na Allianz Areni rezultat je kojeg nikako nisu priželjkivali. Borussia Mönchengladbach napustila je travnjak pobjednički i ostavila Niku Kovača na udaru medija, navijača, a vjerojatno i čelništva kluba…

Treneri imaju problem

Trener koji je produbio krizu hrvatskog stručnjaka na klupi njemačkog prvaka zove se Dieter Hecking, a upravo je on sad stao u obranu Kovača. U intervjuu kojeg će Sport Bild objaviti u srijedu u svom tiskanom izdanju Hecking se osvrnuo na sudbinu trenera pa tako kritizirao otkazivanje suradnje Stuttgartovom treneru Tayfunu Korkutu.

“Pročitao sam da je dobio otkaz nakon što je u 21 utakmici osvojio 36 bodova. Nisam upućen u pozadinu otkazivanja suradnje, ali mogu reći da ako takva bilanca nije dovoljna treneru da preživi u klubu kakav je Stuttgart, u njegovoj nešto slabijoj fazi, da ondje ne uživa povjerenje, onda mi treneri imamo problem”, veli Hecking koji kaže da mu nije normalno da trener živi samo od rezultata posljednjih četiri pet utakmica.

Brzo se sve zaboravi

Tu za primjer uzima Niku Kovača.

“Ne sviđa mi se kako brzo se počne loše pričati o našem radu. Nestrpljenje koje se širi nakon dvije ili tri lošije partije nije dobro. Prije tri tjedna Bayern je pod Nikom Kovačem bio nepobjediv, dvije utakmice kasnije pričamo o Kovaču i krizi. Nešto u ovom trenutku nije dobro”, zaključuje stručnjak koji je 2015., tada na klupi Wolfsburga, proglašen najboljim njemačkim stručnjakom.

Povratak na Net.hr