CARDIFF IZNENADIO ODLUKOM NAKON NESTANKA EMILIANA SALE: / Ovakav potez zbilja nitko nije očekivao

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Nestanak Argentinca počeo je podizati tenzije između dva kuba

27.1.2019.
20:49
AFP
VOYO logo

Francuski Nantes za sada neće dobiti 17 milijuna eura koliko je Cardiff pristao platiti za nestalog nogometaša Emiliana Salu. Argentinski napadač se vodi kao nestao već šesti dan nakon što je u iznajmljenom avionu putovao za Wales, a šanse da je živ su veoma male.

Iako je Sala registriran kao novi igrač momčadi iz Premiershipa, rukovodstvo Cardiffa je odlučilo zamrznuti isplatu preostalog dijela novca na račun Nantesa. Prva rata koja je iznosila šest milijuna eura je isplaćena. Međutim, s obzirom na to da Sala vjerovatno nikad neće obući dres velškog tima, odlučili su da do daljnjeg ne isplaćuju preostali novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čelnici Cardiffa smatraju da nisu dužni isplatiti preostali dio novca, posebno zbog činjenice da oni nisu organizirali let u kojem je nestao njihov novi nogometaš i isplate neće biti. Nantes će sasvim sigurno tražiti svoja prava, a predsjednik Waldemar Kita nije želio pričati o novcu.

"Trenutno ne želim pričati o tome i o novcu, posebno jer još uvijek prolazimo kroz dramu. Pričekat ćemo da se sve smiri, a onda ćemo o tome", rekao je Kita koji je donirao 6 tisuća eura za nastavak potrage za Salom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne žele platiti odštetu

Prava na 8,5 milijuna eura od transfera ima i ekipa Bordeauxa s kojom je pod ugovorom bio od 2012. do 2015. godine. Cardiff je dužan isplatiti Nantesu punu cijenu za igrača, jer je već registrirao Salu kod FIFA-e. FIFA je transfer potvrdila samo tri sata prije nestanka avion i transfer je kompletiran.

Nantes dakle nije dužan i neće vratiti novac Cardiffu. Međutim, ni velški tim neće ostati bez novca, jer su igrači osigurani i postoji klauzula o odšteti u slučaju tragičnih situacija. Times tvrdi da bi osiguranje trebalo pokriti kompletan iznos koji je velški klub dužan Nantesu, ali će taj novac dobiti tek nakon nekoliko mjeseci. Cardiffu je također odbijen zahtjev za produženje prijelaznog roka i morat će u ostatku sezone igrati sa igračima koje imaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, odlučili su se i da ne plate preostali dio novca pa će ova priča očigledno otići nepotrebnom smjeru i to zbog novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo