BARCELONA KAO U DOBA PEPA GUARDIOLE: / Messijevo društvo čudesnim nizom stiglo do rekordnog ostvarenja

Image
Foto: AFP

U španjolskom prvenstvu igraju se utakmice 24. kola

17.2.2018.
18:23
AFP
VOYO logo

Nogometaši Barcelone stigli su do tri nova boda u španjolskom prvenstvu nakon što su neokrznuti prošli gostovanje kod Eibara. U utakmici 24. kola tamošnje borbe za naslov prvaka vodeća momčad ljestvice slavila je 2-0 protiv i dalje sedmoplasiranog domaćina.

Suarez i Alba

Pobjedu je Barcelona izborila pogotkom Luisa Suareza koji je prevario golmana na usitinu sjajno dodavanje Lionela Messija, odnosno golom Jordija Albe u samoj završnici. Eibar se pokazao kao tvrd i opasan domaćin. U prvom poluvremenu osam puta su pokušali ugroziti vrata Barcelonine momčadi, samo je Real Madrid ove sezone bio bolji u tome (9).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valja znati i da je Barceloni put do pobjede bio olakšan isključenjem Fabiana Orellane kojem je put u svlačionicu pokazan u 66. minuti kada je dobio drugi žuti karton. Zanimljivo, ovo mu je bilo šesto isključenje u utakmicama La Lige, a polovicu te brojke zaslužio je baš u ogledima protiv Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za jedinu neporaženu momčad španjolskog prvenstva Ivan Rakitić odigrao je utakmicu u punoj minutaži. Pobjedom je Barcelona izjednačila svoj rekordno dugi niz utakmica bez poraza, ovo im je bila 31. takva uzastopna (26 pobjeda, pet remija). Isto su pod vodstvom Josepa Guardiole napravili 2011.

Slavlje Seville

Nešto ranije je Sevilla slavila u gostima s 2-1 kod Las Palmasa pogocima Wissama Bena Yeddera i Pabla Sarabije. Utješni gol za Las Palmas postigao je Jonathan Calleri iz kaznenog udarca kojeg je izborio Alen Halilović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo