DINAMO ISPAO IZ JUNIORSKE LIGE PRVAKA: / Modre nade propustile dva razlike u posljednjim minutama susreta

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Dinamovi nogometaši ispali su iz juniorske Lige prvaka u četvrtfinalnoj fazi natjecanja

3.4.2019.
16:03
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Dinama ostali su bez plasmana na završni turnir juniorske Lige prvaka, iako su do 77. minute vodili sa 2-0. Chelsea je s dva pogotka izborio jedanaesterce u kojima je hrvatski reprezentativni vratar Karlo Žiger obranio dva udarca i odveo Chelsea u polufinale.

Oba pogotka za Dinamo postigao je Antonio Marin u 40. i 57. minuti, dok je dvostruki strijelac za Chelsea bio Luke McCormick u 77. i 88. minuti. Nakon što su na jedanaesterce prošli ruski Lokomotiv i Liverpool, Dinamovi juniori nisu uspjeli nastaviti niz, jer je Žiger zaustavio udarce Franjića i Baturine, a samo su Pavlak i Horkaš bili precizni, dok su sva četiri domaća izvođača pogodila mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chelsea će u polufinalu, 26. travnja u Nyonu, igrati protiv branitelja naslova Barcelone, dok Porto čeka boljeg iz dvoboja Hoffenheima i Real Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dojmljivo prvo poluvrijeme

U prvom poluvremenu četvrtfinala Dinamovi juniori održali su pravu lekciju favoriziranim nogometašima Chelseaja, bivši dvostrukim pobjednicima juniorske Lige prvaka.

U 25. minuti momčad pod vodstvom Igora Jovičevića mogla je doći do vodećeg pogotka, kad je Antonio Marin prošao po lijevoj strani do gol crte, ubacio u sredinu, gdje je Leon Šipoš ostao za pola koraka prekratak i nije uspio podmetnuti nogu te preusmjeriti loptu u nebranjenu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodeći pogodak je Dinamo postigao u 40. minuti. Organizirano kontranapad završio je ubacivanjem Tina Hrvoja na rub peterca, gdje je u skoku bio Šipoš. Lopta ga je preletjela, ali ju je prihvatio Antonio Marin i iz neposredne blizine uspio poslati pokraj vratara hrvatske U-17 reprezentacije Karla Žigera.

Tri minute poslije domaća momčad je uputila jedini udarac u okvir vrata u prvom poluvremenu. Učinio je to Conor Gallagher sa 15-ak metara, a Dinamov kapetan Dinko Horkaš je obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 57. minuti zagrebačka momčad je udvostručila vodstvo. Edin Julardžija je poslao loptu u kazneni prostor prema Antoniju Marinu na lijevu stranu. Nakon kratke zadrške strijelac prvog pogotka je desnom nogom poslao loptu u suprotni kut te po drugi put svladao Žigera.

Chelsea preuzeo inicijativu

Od 65. minute domaća momčad je počela sve opasnije prijetiti Dinamovom vrataru Horkašu. U 68. minuti je Guehi nakon udarca iz kuta pogodio vratnicu udarcem glavom. Devet minuta poslije lopta je završila iza Horkaševih leđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gjira je napravio prekršaj na rubu kaznenog prostora sa desne strane. Slobodan udarac izveo je McEachran, poslao prizemnu loptu u sredinu na koju je natrčao kapetan Chelseaja Luke McCormick i kroz šumu nogu te ispod Horkaševe ruke poslao ju u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon postignutog pogotka Chelsea je još pojačao pritisak koji je urodio izjednačujućim pogotkom u 88. minuti. Nakon gužve u kaznenom prostoru lopta je došla do Gallaghera na desnoj strani, a on ju je ubacio pred vrata. Tamo je u skoku najviši bio McCormick i glavom poslao loptu u mrežu za 2-2, što je bio konačni rezultat dvoboja te je Dinamo treći krug zaredom o plasmanu dalje odlučivao izvođenjem jedanesteraca.

Dinko Horkaš se ovoga puta nije prometnuo u junaka raspucavanja, već je to postao Karlo Žiger na suprotnoj strani. Vratar hrvatske U-17 reprezentacije zaustavio je udarac Franjića u prvoj seriji te Baturine u četvrtoj, dok su McCormick, Gallagher, Guehi i Colley bili precizni izvođači za Chelsea koji je na taj način izborio plasman u polufinale, gdje će 26. travnja u Nyonu igrati protiv branitelja naslova Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juniorska Liga prvaka - četvrtfinale

Chelsea - DINAMO 3-2 (2-2, McCormick 77, 88 / Marin 40, 57) * jedanaesterci

Barcelona - Lyon 3-2 (Monchu 57, Fati 61, Marques 90+7-11m / matama 11, Griffiths 89)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porto - Midtylland 3-0 (Ndiaye 15, Afonso Sousa 77, Goncalo Borges 89)

Hoffenheim - Real Madrid (18.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Parovi polufinala - 26. travnja (Nyon)

Barcelona - Chelsea

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porto - Hoffenheim/Real Madrid

FINALE - 29. travnja (Nyon)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CHELSEA – DINAMO 6-4 (2-2)

6-4 - PROMAŠAJ DINAMA - Baturina je pucao, Žiger ponovno brani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chelsea je u polufinalu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6-4 - GOL - Colley nema milosti.

5-4 - GOL - Horkaš trese mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5-3 - GOL - Guehi nije pogriješio.

4-3 - GOL - Pavlak precizan, smanjili su Dinamovi nogometaši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4-2 - GOL - Gallagher pogađa.

3-2 - PROMAŠAJ DINAMA - Franjić nije uspio prevariti Žigera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3-2 - GOL - McCormick siguran s bijele točke.

90+3. minuta: Kraj utakmice. Pucat će se jedanaesterci!

Šteta. Dinamovi nogometaši nisu izdržali pa niti zadržali prednost od dva pogotka razlike u odnosu na domaćina. Kapitulaciju su potpisali dvaput u posljednjih trinaest minuta utakmice.

90. minuta: Tri minute sudačke nadoknade.

87. minuta: GOOOOOOL! McCormick zabija drugi put i izjednačava rezultat na 2-2.

83. minuta: Niz prilika s obje strane. McCormick, Lamptey i Castillo prijetili su golu Dinama, s druge strane korak kratak ostao je Ćuže.

77. minuta: GOOOOOL! Chelsea smanjuje na 1-2.

McEachran je asistent, McCormick strijelac nakon dodavanja iz slobodnog udarca. Pogodio je donji kut, Horkaš u šumi nogu loptu nije mogao vidjeti.

68. minuta: VRATNICA! Chelseajev nogometaš Guehi pogađa okvir gola. Malo sreće sad, no ne smeta...

65. minuta: Još samo 25 minuta i sudačka nadoknada vremena dijele Dinamo od polufinala juniorske Lige prvaka.

57. minuta: GOOOOOOL! Dinamo vodi 2-0, svoj drugi gol na utakmici postigao je Marin.

Dinamo je napravio novi, sad ogroman korak prema polufinalu juniorske Lige prvaka, a Antonio Marin opet je bio taj koji donosi radost navijačima zagrebačke momčadi. S braničem na sebi naciljao je i zabio u dalji kut. Loptu mu je dodao Julardžija.

50. minuta: Brown je pokušao iz daljine. Pokraj gola.

46. minuta: Započelo je drugo poluvrijeme!

45+3. minuta: Dinamo na poluvrijeme odlazi s prednošću 1-0. Još 45 minuta dijeli igrače Igora Jovičevića od plasmana među posljednja četiri i sraza sa Barcelonom.

43. minuta: Horkaš spašava mrežu!

41. minuta: GOOOOOOL! Dinamo vodi 1-0! Strijelac je Marin na asistenciju Hrvoja.

Bilo je tu i sreće kod postizanja gola, no neće se navijači hrvatske momčadi zbog toga buniti. Marin je opalio u gužvi u šesnaestercu, a lopta je promijenila smjer odbivši se od nekoga prije no što je završila u mreži.

37. minuta: Ulazimo u završnicu prvog dijela. I dalje 0-0.

Promjena u redovima zagrebačke momčadi, Antovski napušta igru, ulazi Radonja.

27. minuta: ŠTETA! Lopta je bila savršeno upužena nakon odličnog prodora Marina po lijevoj strani, Šipoš je bio taj koji je bio 'prekratak' u nastojanju da je pospremi u mrežu.

24. minuta: ŠANSA ZA DINAMO – Šipoš s desne strane do Julardžije koji pokušava s vrha šesnaesterca. Lopta je na putu prema vratima nekog okrznula i prošla odmah uz gol. Nakon kornera je pokušao Franjić glavom, ostaje 0-0.

19. minuta: Prošlo je gotovo 20 minuta utakmice u kojoj je Chelsea sad ipak zagospodario travnjakom. Rezultat je i dalje onaj početni, 0-0.

16. minuta: Antovski je bio u jednom startu za loptu sa Lampteyjem koji je u žaru borbu nogom zapeo za njegovu glavu. Bit će sve u redu.

10. minuta: I dalje bez opasnosti po gol suparnika.

Protiv kakvog suparnika Dinamovi juniori igraju dobro će reći podatak da u svojoj premijeri u ovoj fazi natjecanja traže pobjedu protiv kluba koji je lani igrao finale protiv Barcelone. I koji je iz četiri četvrtfinala izborio tri polufinala ovog natjecanja. Barcelona će biti suparnik boljeg iz ogleda ovih dviju momčadi.

5. minuta: Bez izrazitijih prilika s obje strane. Dinamovi nogometaši više su na polovici domaće momčadi, no pravih opasnosti još uvijek nema.

1. minuta: Započela je utakmica u Londonu.

Stigle su postave momčadi.


"Ono što je sigurno je da nam je to najzahtjevnije iskustvo, i to zato što nam je - sljedeće na redu. Dolazi nam najteži suparnik, ali u možda najbolje vrijeme. Uspješno smo počeli sezonu, uspješno putujemo kroz nju, imamo veliko samopouzdanje, ali u okvirima skromnosti. Znamo mi protiv koga igramo, Chelsea je u zadnje četiri godine dvaput osvojio Ligu prvaka mladih, jednom ih je u finalu pobijedila Barcelona… Takvo iskustvo im puno znači, a mi to moramo nadomjestiti s našom voljom i karakterom koji nas je, zapravo, i doveo ovdje", najavio je utakmicu trener Dinamovih nada Igor Jovičević dodavši i ovo:

"Nakon svega što smo dosad uspjeli napraviti, ovo nam mora biti bonus, nagrada za uloženi trud. A, kad se to sve zbroji, kad se taj trud spoji s individualnom kvalitetom koja se pretače u kolektivni duh, onda preskačemo i te, velike prepreke. Doista, kad pogledamo unatrag, dojmljivo je koliko je velikih imena ostalo „po putu“. Evo, danas čitam španjolske medije, njihov juniorski prvak Atletico Madrid zapeo je na putu, a tu više nisu ni Tottenham, Benfica, PSG, Ajax… Mi smo među osam najboljih, moramo na to biti ponosni, ali istodobno i skromni, ponizni pa ući u „fajt“ s njima pa da vidimo kamo će nas odvesti naš karakter."

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo