OVO ĆE NAGLAVAČKE OKRENUTI SVIJET NOGOMETA: / Finale Lige prvaka moglo bi se igrati u SAD-u

Image
Foto: AFP

Velike promjene potresaju svijet nogometa, a njihova posljedica bi mogla biti i odigravanje utakmica na američkom tlu

11.9.2018.
14:32
AFP
VOYO logo

Predsjednik kompanije Mediapro, Jaume Roures, otkrio je da se posljednjih tjedana intenzivno raspravlja o tome da se u budućnosti jedno od finala Lige prvaka održi van Europe, točnije u New Yorku, a sve s ciljem popularizacije nogometa.

Španjolska liga već je gotovo pristala na to da se neke od utakmica odigraju na američkom tlu pa će tako utakmica Girone i Barcelone koja je na rasporedu 27. siječnja sljedeće godine biti održana u SAD-u, a sada bi se u Ameriku moglo preseliti i finale najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promocija La Lige

"Pregovaramo o tome da se finale Lige prvaka održi u New Yorku", otkrio je Roures za Radio Catalunyau pa dodao: "Girona-Barcelona? Još uvijek pregovaramo, ali to bi bilo jako pozitivno, posebno za Gironu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tek prije sezonu su prvi puta promovirani u prvu ligu, a već sada bi mogli postati svjetska tema. Naravno, to bi pomoglo i u promociji La Lige u svijetu." Prvo sljedeće finale Lige prvaka koja bi se moglo igrati u SAD-u je ono 2021. godine s obzirom na to da su sljedeća dva, Madrid i Istanbul, već dogovorena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo