MANCHESTER CITY PROTUTNJAO KROZ BASEL: / Guardioline trupe praktički su već u četvrtfinalu Lige prvaka

Image
Foto: AFP

Manchester City slavio je 4-0 gostujuću pobjedu

13.2.2018.
22:45
AFP
VOYO logo

Nogometaši Manchester Cityja već su u prvom dvoboju osmine finala Lige prvaka pokazali koliko su moćniji u odnosu na švicarskog prvaka Basela, kojeg su na njihovom St.Jakob-Parku porazili s uvjerljivih 4-0 (3-0) i uzvrat u Manchesteru, koji je na rasporedu 7. ožujka, pretvorili u čistu formalnost. Dva pogotka za vodeću momčad engleskog prvenstva postigao je njemački reprezentativac Ilkay Gundogan (14, 53), a po jedan Portugalac Bernardo Silva (18) i Argentinac Sergio Kun Aguero (23).

Gosti su kirurškom preciznošću koristili svaku pukotinu u obrani Basela, koji se pokušao aktivno braniti i prijetiti iz kontranapada. No, kad bi im i pošlo za rukom organizirati protuudar, u realizaciji nisu imali dovoljno mirnoće, za razliku od gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve gotovo do 23. minute

Manchester City je sve dvojbe oko pobjednika, a i plasmana u četvrtfinale, riješio u razdoblju od od 14. do 23. minute. Kod prvog pogotka Kevin De Bruyne je ubacio iz kuta na prvu vratnicu, gdje je na 7-8 metara Gundogan nadvisio Freija i glavom poslao loptu u mrežu.

Samo četiri minute poslije po lijevoj strani probio se Sterling, ubacio u sredinu, gdje je domaći stoper Lacroix glavom prebacio na drugu stativu. Loptu je neometan prihvatio Bernardo Silva i sa 7-8 metara je poslao pod gredu, iskoristivši ne baš najbolje postavljanje domaćeg vratara Vaclika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 23. minuti već je bilo 3-0. Sergio Kun Aguero je prihvatio jednu odbijenu loptu na oko 25 metara po sredini. Napravio je korak, dva prema vratima Basela i preciznim udarcem desnicom pogodio desni donji kut vrata domaće momčadi, a Tomaš Vaclik se nije ni pomaknuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aguero i na listi asistenata

Strijelac trećeg pogotka se u 53. minuti prometnuo u asistenta. Aguero je navukao pažnju četvorice igrača Basela, a potom poslužio Gundogana. Njemački veznjak je jednim driblingom izbacio direktnog čuvara i preciznim udarcem sa 18-19 metara pogodio lijevi gornji kut za konačnih 4-0.

Do kraja dvoboja bilo je prilika na jednoj i drugoj strani, ali vratari su uspjeli sačuvati svoje mreže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo