JUVENTUSOVA LEGENDA RIJEŠILA DILEMU OKO MANDŽUKIĆA: / Njegova izjava začepit će usta svim kritičarima

Image
Foto: AFP

Ono što statistika ne otkriva jest kompletan doprinos hrvatskog napadača talijanskim prvacima

15.4.2019.
18:09
AFP
VOYO logo

Osam prvenstvenih pogodaka u talijanskom prvenstvu i jedan u Ligi prvaka – učinak je to Marija Mandžukića za Juventusovu nogometnu momčad u dosadašnjem dijelu sezone. Usporedi li se to sa sedam golova Moisea Keana iz tek jedanaest utakmica u daleko skromnijoj minutaži jasno je da postoji određeni broj onih koji bi 19-godišnjeg talijanskog reprezentativca rado vidjeli u naslovnoj ulozi. Na Mandžukićevu štetu.

No, ono što statistika ne otkriva jest kompletan doprinos hrvatskog napadača talijanskim prvacima, a upravo ono što je skriveno drži Mandžukića u ulozi startera u očima trenera momčadi Massimiliana Allegrija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mandžukić mora startati

A da strateg tima ima pravo tvrdi i Juventusova legenda Fabrizio Ravanelli, napadač koji je osvajao s klubom talijansko prvenstvo i postigao i pogodak u finalu Lige prvaka u sezoni 1995/96, posljednjoj u kojoj je Juventus otišao do kraja.

"Mandžukić ili Kean? Bez ikakve bih dileme odabrao Hrvata. On se uvijek istakne u velikim utakmicama. Savršen je u obrambenom angažmanu i odrađuje puno toga za Cristiana Ronalda. Kean? Imat će sjajnu karijeru. Može krenuti s klupe i donijeti prevagu u nastavku igre", odgovorio je Ravanelli na upit tko bi od njih dvojice trebao biti starter u uzvratnoj utakmici protiv Ajaxa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo