Kakva senzacija! Dotučeni Mandžo i veliki Bayern!

Odigrani su susreti 2. kola Lige prvaka u skupinama E, F, G i H. Najveće iznenađenje večeri priredio je bjeloruski BATE koji je na svom terenu srušio moćni Bayern s 3:1.

2.10.2012.
20:15
VOYO logo

Nordsjaelland - Chelsea 0:4 (Mata 33, 82, Luiz 78, Ramires 89)

Juventus - Šahtar 1:1 (Bonucci 25 / Teiveira 23)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Chelsea 4 2. Šahtar 4 3. Juventus 2 4. Nordsejaelland 0

Chelsea je na gostovanju u Kopenhagenu, u utakmici u kojoj je sudila hrvatska četvorka predvođena glavnim arbitrom Marijom Strahonjom, slavio dvama golovima Juana Mate, te po jednim Davida Luiza i Ramiresa. Iako je danski prvak, čije boje brani hrvatski branič Ivan Runje, pružao solidan otpor renomiranom suparniku, na kraju su čak četiri puta gledali kako lopta završava u njihovoj mreži, od čega čak tri puta u nešto više od zadnjih deset minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mata je u 33. minuti okrunio lijepu akciju Fernanda Torresa i Franka Lamparda. U 79. minuti je sjajno potegnuo brazilski stoper David Luiz iz slobodnog udarca s dvadesetak metara, a njegov je gol najljepši trenutak na susretu. Do kraja su Mata i Ramires nakon asistencije Oscara samo zapečatili sudbinu Danaca.

Šahtar je u Torinu dobar dio utakmice bio opasnija momčad od Juventusa, i vodio je golom Alexa Teixeire iz 23. minute, ali na kraju je završilo podjelom bodova (1:1) iako je ukrajinski prvak u samoj završnici imao mnoštvo prilika za pobjedu. Naime, u 82. i 93. minuti susreta Juventus je spašavao okvir gola, a oba je puta zamalo neprecizan bio Willian.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oba gola na susretu postignuta su u samo tri minute prvog dijela. Nakon spomenutog gola Teixeire kojeg je Brazilac zabio nakon asistencije Williana, izjednačio je obrambeni igrač Juvea Leonardo Bonucci, sjajno pod gredu pospremivši loptu Andree Pirla iz kornera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan Šahtara Darijo Srna odigrao je svih 90 minuta za svoju momčad, a u 73. minuti opasno je zaprijetio iz slobodnog udarca s 18 metara, kojeg je krajnjim naporom obranio Gianluigi Buffon. Eduardo da Silva odgledao je cijeli susret s klupe za pričuve.

BATE Borisov - Bayern 3:1 (Pavlov 23, Rodionov 78, Bressan 90+5 / Ribery 90+1)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valencia - Lille 2:0 (Jonas 38, 75)

Redoslijed: 1. BATE Borisov 6 2. Valencia 3. Bayern 3 4. Lille 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BATE je slavio golovima Aleksandra Pavlova iz 23., Vitalija Rodionova iz 78. minute i Renana Bressana iz sudačke nadoknade i tako nanio Bayernu prvi poraz ove sezone u službenim utakmicama. Slavio je Bayern prethodno šest puta u njemačkom prvenstvu, te po jednom u DFB-Pokalu, Njemačkom superkupu i Ligi prvaka.

U 13. minuti susreta imao je Bayern najveću priliku na susretu kada je Toni Kroos propustio veliku priliku. Osvetio se taj promašaj Bayernu ubrzo, a za 1:0 Pavlov je loptu poslao u donji desni kut iz sredine kaznenog prostora nakon asistencije Aliaksandra Volodka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon primljenog gola Bayern je preuzeo inicijativu, držao je više loptu, ali nije mogao do gola, dok je BATE opasno prijetio iz kontranapada. U 78. minuti BATE je potvrdio trijumf, a Rodionov je poentirao ljevicom u bliži kut nemoćnoga Manuela Neuera nakon lijepog duplog pasa sa Edgarom Oleknovičkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayernu je kakvu-takvu nadu vratio Franck Ribery golom u prvoj minuti sudačke nadoknade, ali je u posljednjoj, petoj minuti nadoknade sudbinu Bavaraca zapečatio Renan Bressan kojem nije bilo teško okončati sjajnu kontru i pospremiti asistenciju Dmitrija Mozelovskog. Mario Mandžukić odigrao je za Bayern do 75. minute kada ga je zamijenio Claudio Pizarro.

U drugoj odigranoj utakmici skupine F, Valencia je na Mestalli dvama golovima Jonasa pobijedila Lille 2:0. Jonas je zabio u 38. i 78. minuti, a posebno je bio zanimljiv ovaj njegov potonji gol kojeg je dao skroz iskosa s desne strane ruba kaznenog prostora u dalji gornji kut, nakon pogrešne procjene Lilleovog vratara Mickaela Landreaua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benfica - Barcelona 0:2 (Sanchez 6, Fabregas 56)

Spartak Moskva - Celtic 2:3 (Emenike 41, 48 / Hooper 12, Kombarov 71-ag, Samaras 90)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Barcelona 6 2. Celtic 4 3. Benfica 1 4. Spartak 0

Nogometaši Barcelone uspješno su obavili i drugi test u skupini G ovogodišnje Lige prvaka. U Lisabonu su Messi i društvo sa 2:0 pobijedili Benficu. Čileanac Alexis Sanchez je u 6. minuti postigao 800. pogodak katalonskog kluba u UEFA-inim natjecanjima u povijesti. Taj rani pogodak kojeg je Sanchez postigao iz blizine, nakon asistencije Lea Messija, je umnogome usmjerio nastavak utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona se mogla zadovoljiti u svojoj igri beskonačnih dodavanja, dok je Benfica bila prisiljena napadati i tako pokušati izvući nešto iz ove utakmice pred domaćim navijačima. Benfica je na kraju čak i imala više udaraca u okvir vratiju (8:7), ali lisabonska momčad nije to konkretizirala. Priča o mogućem bodu ili nečemu više za Benficu je završila u 56. minuti kada je Cesc Fabregas zabio za 2:0. I taj je drugi pogodak namjestio Messi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, neće Barcelona baš potpuno ovo gostovanje pamtiti po dobrome. Pred kraj utakmice s ozlijedio Carles Puyol, koji je ionako u posljednje vrijeme imao velikih problema s ozljedama. Na nosilima je Puyol izašao s travnjaka. Na kraju je čak i zaiskrilo među nogometašima na travnjaku. U 88. minuti Busquets je dobio crveni karton, kod Benfice su požutjeli Matić i Jardel.

U drugoj utakmici skupine Celtic je nakon zaostatka od 2:1, u posljednjih 20 minuta uspio preokrenuti u Moskvi protiv Spartaka i tako pobjedom od 2:3 doći do četvrtog boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cluj - Manchester United 1:2 (Kapetanos 14 / Van Persie 29, 49)

Galatasaray - Braga 0:2 (Ruben Micael 27, Alan 90+4)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Manchester United 6 2. Braga 3 3. Cluj 3 4. Galatasaray 0

Na rumunjskom tlu je Fergusonova momčad pobijedila Cluj 2:1, iako je domaćin vodio još od 14. minute golom Kapetanosa. Zahvaljujući Nizozemcu Robinu van Persieju ipak je engleski doprvak uzeo sva tri boda u ovom ogledu. Presudilo je, dakle, samo majstorstvo Van Persieja koji je dva puta odlično reagirao u suparničkom šesnaestercu. Inače, dvije je, pak, asistencije upisao Wayne Rooney koji je startao u utakmicu od prve minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recimo da je prve minute u Ligi prvaka upisao iskusni hrvatski napadač Saša Bjelanović. Dobio je odličnu priliku, od 61. minute je bio na travnjaku, te je prijetio gigantu s Old Trafforda. U igru je ušao umjesto strijelca Kapetanosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galatasaray je razočarao svoje navijače predstavom protiv Brage koja je odigrala mudro i preko kontri došla do velika tri boda (2:0). Premda je Galatasaray imao više od 60 posto vremena loptu u svom posjedu, mlako je pritiskao suparnika. Istina, imali su pogođenu gredu kod rezultata 1:0 za Portugalce, ali su globalno slabo prijetili. Braga je zaslužila sva tri boda i ovom je pobjedom naplatila startni domaći poraz od Cluja.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo