Ludnica u Madridu! Modrić u utakmici za pamćenje!

Real je odigrao utakmicu za povijest. Slavni madridski klub dvaput je gubio protiv Manchester Cityja u 1. kolu skupine D Lige prvaka i dvaput se vraćao za konačnih 3:2.

18.9.2012.
23:48
VOYO logo

Madrid, San Bernabeu Gledatelja: 83.000 Sudac: Damir Skomina (Slovenija) Strijelci: (0:1 Džeko 68, 1:1 Marcelo 76, 1:2 Kolarov 85, 2:2 Benzema 87, 3:2 Ronaldo 90)

REAL MADRID (4-2-3-1): Casillas - Arbeloa, Pepe, Varane, Marcelo - Xabi Alonso, Khedira - Di Maria, Essien, Ronaldo - Higuain Trener: Jose Mourinho

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MANCHESTER CITY (4-1-4-1): Hart - Maicon, Kompany, Nastasić, Clichy - Javi Garcia - Silva, Yaya Touré, Barry, Nasri - Tévez Trener: Roberto Mancini Razvoj događaja u skupini 'smrti' (četiri državna prvaka, a tri od njih iz 'liga petice') potvrdio je ranija predviđanja Josea Mourinha kako će svaka od momčadi morati uložiti maksimalan napor za prolaz skupine. I Real Madrid i dortmundska Borussia krenuli su s pobjedama u ovoj skupini, ali vrlo teško ostvarenima. Njemački prvak je u Dortmundu svladao Ajax 1:0 golom Roberta Lewandowskog u 87. minuti. Cristiano Ronaldo je pak za tri boda Kraljeva poentirao u 90. minuti u dvoboju koji je ponudio velika uzbuđenja svih 90 minuta, ali su golovi padali samo u drugom poluvremenu, odnosno u zadnjoj četvrtini utakmice.

http://www.dailymotion.com/embed/video/xtp42f Obje momčadi krenule su u pomalo neočekivanim sastavima. Tako je Mourinho u prvu postavu gurnuo Varanea u obrani, Essiena u veznom redu uz Alonsa i Khediru, dok su Sergio Ramos, Modrić i Özil bili na klupi. Potonja dvojica su ušli u igru u nastavku, Luka Modrić zamijenio je Khediru u 73. minuti, a Mourinho je minutu kasnije umjesto Higuaina uveo Benzemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.dailymotion.com/embed/video/xtp482 Real Madrid je do pobjede protiv Cityja stigao i više nego zasluženo. U udarcima na gol domaćin je ostvario prevlast 30-8, a u udarcima u okvir gola 17-5. No, Ronaldo i suigrači propuštali su šansu za šansom. Golova nije bilo sve do 68. minute, kada je do vodstva stigao City. Yaya Toure je izvrsno povukao kontru i pravovremeno uposlio Džeku, koji je nadolazio s druge, lijeve strane. Bosanskohercegovački reprezentativac je prizemnim udarcem s 15 metara matirao Casillasa, koji se bacio u drugu stranu.

http://www.dailymotion.com/embed/video/xtp4g3 Brazilac Marcelo je u 76. minuti izjednačio na 1:1. Bio je blizu pogotku i ranije u dva navrata, ali je uspio zabiti kada je s ruba kaznenog prostora tukao desnom nogom, lopta je okrznula Javija Garciju, malo promijenila smjer i prevarila bespomoćnog Harta. U 85. minuti novo slavlje gostiju. Kolarov je izveo slobodni udarac s desne strane, lijevom nogom. Zavrnuo je loptu prema petercu, te je ona završila iza leđa nespremnog Casillasa za novo vodstvo gostiju i euforiju na tribinama gdje su se smjestili mnogobrojni navijači Cityja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.dailymotion.com/embed/video/xtp4ha No, ta radost je kratko trajala. U 87. minuti Benzema je još jednom izjednačio. Odlično je 'okrenuo' svog čuvara, te prizemnim udarcem s ruba kaznenog prostora u kut pogodio za 2-2. A onda je na scenu stupio Cristiano Ronaldo, u 90. minuti. Iskosa s lijeve strane zabio je niskim udarcem za svoj 39. pogodak u Ligi prvaka. Izjednačio se po tom pitanju s Didierom Drogbom. Joe Hart mogao je i bolje reagirati tom prilikom. Jose Mourinho je ''poludio'' od sreće, te je klizeći na koljenima slavio taj gol. Real Madrid postao je prva momčad koja je u Ligi prvaka, ne računajući kvalifikacije, stigla do 100. pobjede!

http://www.dailymotion.com/embed/video/xtp4j5

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borussia Dortmund je teškom mukom osvojila tri boda protiv Ajaxa na svom terenu. Odlučio je poljski reprezentativni napadač Robert Levandovski, koji se u 87. minuti sjajno zagradio nakon ubacivanja Gündogana, a onda je iz blizine zakucao loptu u mrežu.

http://rutube.ru/embed/5863061 Možemo reći da je Borussia ipak zasluženo pobijedila, iako su i Kopljanici iz Amsterdama imali svojih prilika, i to jako dobrih. Borussia je najbolju prije postignutog gola propustila u 58. minuti, kada Hummels nije realizirao kazneni udarac. Njegov loš udarac je Ajaxov vratar Vermeer pročitao i obranio. Penal je iznudio Götze, kojeg je nepropisno u kaznenom prostoru zaustavio Van Rhijn. Naš Ivan Perišić ušao je u igru u momčadi Borussije u 73. minuti. Dvije minute kasnije je dobro centrirao Lewandowskom, ali je ovaj pucao glavom pored gola. Real Madrid – Manchester City 3-2 (Marcelo 76, Benzema 87, Ronaldo 90 / Džeko 68, Kolarov 85) Borussia Dortmund – Ajax 1-0 (Lewandowski 87)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TABLICA:

1. Real Madrid 3 2. Borussia Dortmund 3 3. Manchester City 0 4. Ajax 0 Liga prvaka, 1. kolo, skupina C: Milan – Anderlecht 0-0 Malaga – Zenit 3-0 (Isco3, 76, Saviola 13)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad Malage, debitant u Ligi prvaka, sjajno je otvorila natjecanje u C skupini. Na svom terenu pobijedila je Zenit iz Sank Peterburga s 3:0.

Malaga je postala 10. španjolska momčad koja je upisala pobjedu u Ligi prvaka u natjecanju po skupinama. Iako je Malaga rezultatski bila vrlo uvjerljiva, igrački nije bila toliko bolja od ruskog prvaka, ali je koristila svoje šanse za razliku od Širokova, Keržakova i Hulka za kojeg je Zenit platio Portu 40 milijuna eura. Najveći junak Malagine pobjede bio je dvostruki strijelac Isco. Prvi gol zabio je već u 3. minuti, kada je napravio lijepi prodor po lijevoj strani, a onda je niskim udarcem u kut matirao Malafejeva. Svoj je drugi pogodak Isco je postigao u 76. minuti, kada je poslao neobranjiv projektil izvan kaznenog prostora. U 13. minuti pogodak za domaćina postigao je i Javier Saviola nakon ubacivanja Gameza s lijeve strane. Milan - Anderlecht 0:0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon domaćih prvenstvenih poraza u Seriji A od Sampdorije i Atalante, momčad Milana priredila je svojim navijačima na San Siru još jedno razočaranje, odigravši samo 0:0 protiv Anderlechta.

Nakon očajnog prvog poluvremena, 'rossoneri' su u nastavku bili tek nešto bolji. No, zapravo je bolje šanse na utakmici imao Anderlecht, koji je mogao i do sva tri boda, da su njegovi igrači pokazali veće umijeće u napadačkim akcijama...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TABLICA:

1. Malaga 3 2. Milan 1 3. Anderlecht 1 4. Zenit 0 http://rutube.ru/embed/5863004Grupa A: Dinamo - Porto 0:2 (0:1) (0:1 - 41' Lucho Gonzalez, 0:2 - 93' Defour)) PSG - Dinamo Kijev 4:1 (3:0) (1:0- 19' Ibrahimović pen., 2:0 - 30' T. Silva, 3:0 - 32' Alex, 3:1 - 87' -Veloso, 4:1 - 90' Pastore)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grupa B: Montpellier - Arsenal 1:2 (1:2) (1:0 - 9' Belhanda, pen., 1:1 - 16' Podolski, 1:2 - 18' Gervinho)) Olympiakos Pirej - Schalke 1:2 (0:1) (0:1 - 41' B. Höwedes, 1:1 - 51' Abdoun, 1:2 - 59' K.J. Huntelaar)

Grupa C: Milan - Anderlecht 0:0 (0:0) Malaga - Zenit 3:0 (2:0) (1:0 - 3' Isco, 2:0 - 13. Saviola, 3:0 - 76' Isco)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grupa D:Real Madrid - Manchester City 3:2 (0:0) (0:1 Džeko 68, 1:1 Marcelo 76, 1:2 Kolarov 85, 2:2 Benzema 87, 3:2 Ronaldo 90) Borussia Dortmund - Ajax 1:0 (0:0) (1:0 - 87' Lewandowski )

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo