Pogledajte čudesan preokret u Dortmundu i očaj gostiju!

Nogometaši Borussije izveli su čudesan preokret u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka protiv Malage. Nijemci su kao veliki favoriti u Dortmundu u 91.

9.4.2013.
10:37
VOYO logo

Borussia Dortmund - Malaga 3:2 (Lewandowski 40, Reus 90+1, Santana 90+3 / Joaquin 25, Eliseu 82), (prva utakmica 0-0) Dramatičniju završnicu ogleda u Dortmundu nismo mogli poželjeti. U 90. minuti je rezultat bio 2:1 za Malagu i činilo se da apsolutno nitko i ništa više ne može pomoći Borussiji. No, unutar četiri minute nadoknade Kloppova je momčad postigla dva pogotka i tako došla do prolaza. Marco Reus u 91. i Santana u 93. su bili junaci definitivno povijesne pobjede Borussije koja je odvela Dortmunđane među četiri najbolje momčadi ovogodišnje Lige prvaka. No, kontroverze će sigurno za sobom ostaviti dva pogotka na ovom ogledu - treći na utakmici (Malagin) i posljednji peti (Borussije). U 82. minuti je Francisco Isco napravio pravi mali nered na lijevoj strani, te je sjajno uposlio Julija Baptistu. Ovaj je provukao loptu pored domaćeg vratara Roman Weidenfellera. Lopta je lagano putovala, teško je reći da li u mrežu, stativu ili neposredno pokraj vrata, no dodatno ju je dirnuo Eliseu koji je prethodno bio u zaleđu. No, suci nisu reagirali i osam minuta prije kraja se Borussija našla u nemogućoj poziciji za uspjeh - za polufinale su joj trebala još dva pogotka.

http://rutube.ru/video/embed/6279323 U 93. minuti se činilo da je nekoliko igrača Borussije, pak, u zaleđu prilikom izvođenja slobodnog udarca. U nastavku akcije, u gužvi pred Caballerom, najbolje se snašao Santana i nekako ugurao loptu u mrežu za 3:2 i neopisivo slavlje u Dortmundu. Inače, od samog početka ogleda na travnjaku je viđena slika kakva se i očekivala. Malaga se postavila u obrambenu formaciju i tražila je priliku iz kontri i polukontri, dok je Borussija pokušavala pritiskati suparnika što žešće i češće, te je nabijala ritam utakmici. No, prije no što je Borussia stvorila prvu pravu šansu gosti su poveli. Sjajno je s 20-ak metara potegao Joaquin u 25. minuti, a prizemna je lopta pronašla put do mreže. Borussia se ipak uspravila do kraja poluvremena, pa je nakon sjajne akcije, u kojoj je najbolji potez bilo igranje petom Reusa i upošljavanje Roberta Lewandowskoga, strijelac za 1:1 bio poljski napadač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lewandowski je time došao do osmog pogotka u sezoni u Ligi prvaka, te je time postao najbolji poljski strijelac ikada u Ligi prvaka (Kup prvaka). Ranije je bio izjednačen s Krzysztofom Warzychom.

http://www.dailymotion.com/embed/video/xyvi9v Santana zabija za 3:2 i veliko slavlje domaćih U drugom se dijelu Malaga više nije toliko branila, pa su vrlo opasno prijetili Joaquin (glavom) i Jeremy Toulalan (iz daljine), ali je oba puta odlično reagirao domaći vratar Weidenfeller. No, daleko je opasnije bilo ono što je domaćin napravio između 70. i 75. minute, a oba je puta fascinantno reagirao Malagin vratar Caballero. Prvo je Reusov udarac skinuo potkoljenicom, pa Götzeov nogom. I od 82. minute, pa nadalje, je trajalo ludilo: pogodak Eliseu za 2:1 Malage, Reus za 2:2, Santana za 3:2 i slavlje domaćina...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo