Bogati šeik troši toliko novaca da je zabrinuo čak i UEFA-u

26.3.2014.
11:02
VOYO logo

Predsjednik PSG-aNasser al-Khelaifi i izvršni predsjednik Jean-Claude Blanc bili su ispitani u sjedištu UEFA-e još u studenom prošle godine, a nakon toga su napravljene još dvije inspekcije tijekom kojih je zaključeno da PSG ipak troši više od onog što zarađuje u jednoj sezoni. Podsjetimo, klub krši FFP ukoliko troši više novca nego što prihoduje i predstavlja u financijskom izvješću.

PSG je najpoznatiji po svom ugovoru s katarskom turističkom kompanijom koja godišnje ubrizguje 200 milijuna eura u klub, zbog čega su veliko nezadovoljstvo izrazili brojni europski velikani poput minhenskog Bayerna i Arsenala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UEFA će obrazloženje cijelog slučaja i odluku donijeti krajem travnja ili početkom svibnja, a kazna za pariški klub bi mogla biti rigorozna, ali i vrlo blaga.

Naime, postoji opcija da UEFA sreže PSG-u devet bodova s prvenstvene ljestvice Le Championnata, ali i da mu izrekne obično upozorenje. Moguće je oduzimanje naslova i zabrana natjecanja u UEFA-inim natjecanjima, ali to će se uistinu teško dogoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni tajnik Europske nogometne organizacije (UEFA) Gianni Infantino otkrio je ove srijede da se 76 klubova nalazi pod UEFA-inim povećalom zbog sumnje u kršenje financijskog fair-playa...

- Trenutno motrimo 76 klubova. Disciplinska komisija mora do zadnjeg detalja proučiti što se točno dešavalo u tim klubova u ovoj sezoni. Inspekcija će potrajati do kraja travnja, a onda ćemo donijeti odluke – rekao je na UEFA-inoj sjednici u Astani Infantino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nužno je da situacija bude čista do kraja ove sezone, kako bi UEFA imala jasnu sliku momčadi koje imaju pravo nastupa u narednoj sezoni kada su njena natjecanja u pitanju, odnosno koje momčadi bi eventualno trebale dobiti kaznu ili zabranu nastupa zbog kršenja financijskoj fair-playa.

Jedina liga koja je apsolutno čista je njemačka Bundesliga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Bundesliga zadovoljava sve uvjete. No to nije slučaj i u drugim velikim ligama – otkrio je za kraj UEFA-in tajnik, ali nije želio otkrivati detalje, odnosno imena klubova pod istragom.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo