HVALA NA SVEMU IKONO

LEGENDARNI IKER CASILLAS ZAVRŠIO KARIJERU: Ispisao je nogometnu povijest; ‘Ostvario sam svoje snove’

Iker Casillas završio nogometnu karijeru u 39. godini

Jedan od najboljih golmana svih vremena Iker Casillas završio je nogometnu karijeru u 39. godini, javlja ugledni britanski BBC. Casillas je javnost obavijestio o završetku karijere putem Twittera…

“Ostvario sam svoje snove i koračao sam putem kojim sam htio. Bio je to put o kojem sam sanjao”.

‘Od srčanog udara neke su se stvari promijenile u mojem životu’

Legendarni španjolski golman branio je u portugalskom velikanu Portu, od kojeg se oprostio s duplom krunom, a u nogometnu mirovinu odlazi nakon 21 godine profesionalne karijere koju je započeo u Real Madridu C nakon čega se ubrzo probio do prve momčadi s kojom je ispisao nogometnu povijest i ušao u krug najboljih vratara ikad. Casillas je 2019. preživio srčani udar na treningu Porta i nakon toga više nikad nije bilo isto. I sam je to priznao…

Profimedia

“Od srčanog udara neke su se stvari promijenile u mojem životu, posebno u mojoj glavi. Svakom trenutku počeo sam davati veću pozornost i vrijednost. Počeo sam drukčije gledati na život jer nekad ne cijenimo ono što imamo i ne vjerujemo da možemo usrećiti druge ljude”, rekao je prije godinu dana pa dodatno objasnio:

ProfimediaFoto: Profimedia

‘Nakon srčanog udara mjesec dana sam se bojao uopće hodati, spavati i činiti bilo kakav fizički napor’

“Nakon srčanog udara mjesec dana sam se bojao uopće hodati, spavati i činiti bilo kakav fizički napor kako opet ne bi do toga došlo. Bilo je jako teško i osjećao sam se tužno i uplašeno. Međutim, sada je drukčije i dobro sam. Slušam liječnike i samo oni mogu reći što mogu, a što ne.”

Za Real Madrid Iker Casillas nastupio je 725 puta u svim natjecanjima od 1999. do 2015., a za Porto je od 2015. do 2020. imao 156 utakmica. Predstavljao je i Španjolsku 167 puta te bio kapetan reprezentacije s kojom je osvojio SP 2010. te dva Europska prvenstva 2008. i 2012.

Od klupskih trofeja, Casillas u svojoj bogatoj riznici ima tri Lige prvaka s Realom (2000., 2002. i 2014.), pet La Liga (2001., 2003., 2007., 2008., 2012.), dva Kupa kralja, četiri španjolska superkupa, dva Uefina Superkupa, Fifino Svjetsko klupsko prvenstvo te dva Interkontinentalna kupa.

S Portom je dvaput bio prvak Portugala te osvojio po kup i superkup.

Povratak na Net.hr