LEGENDARNI GOLGETER MODRIH OTKRIO KAKAV DINAMO OČEKUJE: / Ovo se navijačima vjerojatno neće svidjeti

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Jedan od najboljih strijelaca u povijesti Dinama zna što Dinamo večeras mora učiniti

21.2.2019.
17:34
PIXSELL
VOYO logo

Igor Cvitanović legenda je Dinama koja čvrsto drži drugo mjesto vječne ljestvice strijelaca Modrih u europskim kupovima. Ispred njega je samo Slaven Zambata, koji je u Europi u čak 23 navrata tresao suparničke mreže dok je Cvita ostao na 15 pogodaka. Za Sportske novosti najavio je današnju utakmicu Dinama i Viktorije.

"Svaki trener ima svoje zamisli. Bjelodano je da Nenad Bjelica najbolje poznaje dečke koje ima u svlačionici, te da će na osnovi toga, kao i na temelju kvalitete koju ti dečki imaju, odrediti i taktiku. Jasno, i rezultat iz prve utakmice dirigira mnogo toga, pa stoga ne očekujem da će Dinamo od prve sekunde jurnuti i zaigrati posve otvoreno.", rekao je Cvitanović kao odgovora na pitanje o tome što bi rekao igračima prije utakmice pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne očekujem to, jer nema razloga za preveliki startni rizik, budući da Plave u osminu finala vodi i 1:0 pobjeda. Međutim, treba uzeti u obzir da će publika gurati Plave u juriš, ali treba biti strahovito oprezan. Jer, primi li se gol, moraju se zabiti dva, a tek treći gol može donijeti prolaz! Ne vjerujem ni da će se Viktoria otvoriti, Česi u rukama drže pozitivan rezultat..."

Igrao je i sam takve utakmice

Prisjetio se i utakmice koju je njegova generacija odigrala protiv Newscastlea 1997. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tamo smo izgubili također 1:2, također nezasluženo, kao i Dinamo sad u Plzenu. Onda je bilo ludo ozračje uoči te utakmice, a bili smo toliko puni samopouzdanja da uistinu nikoga nismo previše respektirali i na svakoj smo domaćoj utakmici odmah jurnuli po gol! E sad, je li to bilo dobro ili nije, o tome se može razgovarati... Ovaj Dinamo ima ‘glavu i rep’, odlično je organiziran i vidi se da svaki igrač ima odgovornost u igri. A sve je to možda nama nedostajalo u onom trenutku. Bili smo iznimno talentirani i kvalitetni, ali nedostajala nam je ta disciplina i odgovornost u igri.", rekao je Cvitanović.

"Prije prve utakmice rekao sam da su šanse 50:50, a i dalje mislim da je tako, zato jer Dinamo sad ima negativan rezultat. Ali, vidio sam u Plzenu da je Dinamo bolji i vjerujem da će Plavi uskočiti u osminu finala", zaključio je Cvitanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo