Legenda žestoko napala vodstvo Liverpoola: 'Kako možete dopustiti da ode?'

3.1.2015.
11:51
VOYO logo

Odluka slavnog kapetana Stevena Gerrarda od napuštanju Liverpoola na kraju sezone (karijeru će vjerojatno nastaviti u SAD-u, odjeknulo je poput bombe nogometnom Europom. Gerrard je statusni simbol kluba sa Anfielda, i definitivno njihovo prvo ime, ime koje će zauvijek ostati upisano u zlatnu povijest ovog velikog engleskog kluba. Kao što bi rekli navijači Liverpoola, "samo je jedan Steven Gerrard, najveći ikada u Liverpoolu".

Njegov odlazak s Anfielda na kraju sezone je veliki udarac, ne samo za ambicije Liverpoola, već i za buduće naraštaje ovoga kluba. Naravno, ako Gerrard ipak ne ostane u klubu na nekoj od funkcija. Za sada, u Liverpoolu mu još ništa nisu ponudili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doduše, ovo je još uvijek svježe, stoga se uprava Redsa očito još niti nije snašla, niti sjela za stol glede mogućih novih poslova unutar kluba za Gerrarda. Kako bilo, legenda Liverpoola Jamie Carragher je u svojoj kolumni za Daily Mail žestoko udario po vodstvu Redsa, optuživši ih da je prelako pustila Stevena Gerrarda.

Carragher traži objašnjenje kako je moguće da će čovjek koji je u klubu od osme godine svog života samo tako napustiti Anfield.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oduvijek sam mislio da će poput mene završiti karijeru u Liverpoolu. Nikada mi nije palo na pamet da će napustiti svoj klub....", piše Carragher, te dodaje u svojoj kolumni:

"Prije šest mjeseci Steven je prestao igrati za Englesku kako bi se posvetio Liverpoolu. Planirao je ostati još dvije, tri godine. Onda su se pojavili problemi oko novog ugovora, tada sam rekao da klub ne smije dopustiti da Gerrard ode s Anfielda i evo što se dogodilo. Igrač mora osjetiti da je poželjan i potreban klubu pa makar se radilo i o top igraču", smatra Carragher.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši engleski reprezentativac je otkrio i jednu zanimljivost od prije četiri godine.

"Kenny Dalglish je doveo Jordana Hendersona i Charliea Adama, a u to vijeme Lucas Leiva je igrao sjajno. Steven je kroz šalu pitao Kennyja: "A gdje ću ja igrati?". Da, bila je to šala, ali jedan dio njega mislio je ozbiljno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Carragher se u svojoj kolumni dotaknuo i želju navijača da Gerrrad jednog dana nakon završetka karijere sjedne na klupu Liverpoola.

"Ljudi to govore bez bilo kakvog temelja. To što je netko bio vhunski igrač ne znači da će biti vrhunski trener. Vodstvo Liverpoola trebalo je ponuditi Gerrardu da asistira Rodgersu", rekao je Carragher, te objasnio zašto je Gerrard, prema njemu, najbolji veznjak Premiershipa svih vremena:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da ga osobno ne trebam hvaliti, jer to umjesto mene mogu brojne nagrade koje je osvojio. Osam puta je izabran u idealnu momčad Premiershipa, što je rekord! Kenny Dalglish je toliko toga napravio za Liverpool kao igrač, trener i ambasador, ali sjetite se tko je dao sve za klub. Steven je odbio ponudu velikog Reala u vrijeme kada je Liverpool bio miljama daleko od Lige prvaka. Nitko to ne bi učinio, osim njega. Hoće li se pojaviti netko poput Gerrarda tko će dati sve za klub? Ne".

//www.youtube.com/embed/9J0wTMh9hBA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Carragher objašnjava što u Liverpoolu trebaju napraviti.

"Trebaju učiniti Gerrarda potrebnim, trebaju mu izaći u susret i ponuditi ostanak u klubu. Liverpool je grad, ali je više kao selo. Svakome se čini a zna svakoga, i stoga postoji jak utjecaj na ikone, kao što je Gerrard. Steven je još davnih dana prestao izlaziti u grad. Ali, zato se ovom gradu odužuje na travnjaku", piše Carragher.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije manje od šest mjeseci, Gerrard se oprostio od nacionalnog dresa. Sada je najavio svoj odlazak na kraju sezone iz Liverpoolovog.

"Prestao je igrati za Englesku kako bi se još barem dvije do tri slijedeće godine mogao u potpunosti posvetiti Redsima. I onda je došlo do nesigurnosti kod Gerrarda kod pregovora oko novog ugovora. Još sam tada kazao kako ga Liverpool ne smije pustiti da, kojim slučajem, ode iz kluba. I evo nas sad, to se događa. Stevenu treba usaditi važan osjećaj da je još uvijek bitan za klub", osvrnuo se Carragher.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo