POZIV KOJI JE ŠOKIRAO BARCELONU: / Legenda otkrila kako je Ronaldinho prevario i oduševio sve u Barci

Image
Foto: AFP, LLUIS GENE

Andres Iniesta je na svom Twitter profilu ponovio priču koja je izašla u javnost prije nekoliko mjeseci i izazvala veliko zanimanje nogometnog svijeta.

5.9.2016.
10:07
AFP, LLUIS GENE
VOYO logo

Naime, radi se o iznenadnom noćnom pozivu brazilske zvijezde Ronaldihna koja je tada, 2005. godine, 'otkrila' Iniesti da prelazi u redove najljućeg rivala Real Madrida. Ronaldinho je nazvao Iniestu uoči velikog derbija protiv Real Madrida i rekao mu da odlazi ljutom rivalu i, ono što je najvažnije, da nikom ne kaže za transfer. Vrlo brzo se otkrila prava priroda tog poziva. Ronaldinho je isti poziv uputio svim drugim igračima tadašnje momčadi Barcelone i zamolio ih za istu stvar.

OTKRIVENA VELIKA ISTINA: ‘Ronaldinho me uoči El Clasica zvao i rekao da prelazi u Real’

Cilj je bio provjeriti odanost suigrača

Cilj Brazilca je bio provjeriti odanost suigrača i motivirati ih uoči sraza s Los Blancosima, a kako nitko nije prozborio ni riječ o 'transferu', odanost igrača Barcelone bila je na visokom nivou. Ne treba stoga ni čuditi što su poosvajali sve što se moglo, uključujući i Ligu prvaka 2006. godine i u svakoj utakmici pokazivali zajedništvo, bili kao jedna obitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nekoliko dana prije utakmice nazvao me u noći i rekao mi da mi mora nešto reći. Poručio mi je da u lipnju odlazi i da je njegov brat sve dogovorio s Real Madridom: ‘To su nevjerojatne brojke. Ne mogu odbiti. Ti si mlad i možeš me razumjeti. Molim te nemoj ništa drugima reći niti upravi. Nemoj me izdati, vjerujem ti više nego ostalima’. Nisam stigao ništa reći jer mi je odmah spustio slušalicu”, prisjetio se tada Iniesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oduševljeni Ronaldinho

Ronaldinho je tada s oduševljenjem, sretan što je njegov test prošao onako kako je i htio, kazao:

Dečki, danas sam otkrio da smo poput obitelji. Nazvao sam nekidan i rekao da odlazim u Real, ali nitko od vas nije rekao ni riječ. Radije ste odlučili patiti u tišini, nego izdati momčad", rekao je Ronaldinho u svlačionici uoči El Clasica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je kasnije istrčala na teren i pomela Real Madrid s 3:0, a Ronaldinho je zabio dva gola i pobrao ovacije madridskih navijača na Santiago Bernabeuu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo