Štimac ispisao povijest! 'Najgora momčad Škotske' pobijedila Hrvatsku!

Škotska nogometna reprezentacija zadala je Hrvatskoj težak udarac na putu do Svjetskog prvenstva u Brazilu.

7.6.2013.
9:07
VOYO logo

Zagreb. Stadion: Maksimir. Gledatelja: 20.000. Sudac: David Borbalan(Španjolska)

HRVATSKA(4-4-2): Pletikosa - Srna, Schildenfeld, Šimunić, Strinić - Kovačić, Rakitić, Sammir, Perišić (od 55. Eduardo) - Mandžukić, Olić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ŠKOTSKA(4-5-1): McGregor - Hutton, Webster, Martin, Whittaker - Maloney (od 75. Conway), Morrison, McArthur, Bannan (od 63. Naismith), Snodgrass - Griffiths (od 63. Rhodes)

Strijelac: Snodgrass (26) U šest utakmica skupine A Škoti su osvojili samo dva boda, a s obzirom i na veliki broj ozlijeđenih igrača, u Zagreb su doputovali kao potpuni autsajderi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Hrvatska je ovog puta, bez suspendiranog Luke Modrića i nakon devet dana legendarnih priprema u Hercegovini, izgledala neprepoznatljivo. Vidjelo se to od samog početka, napadi Štimčevih izabranika su bili slabašni i neučinkoviti, a kazna je stigla u 26. minuti.

U nastojanju da zaustavi prodor Shauna Maloneyja, kapetan naše reprezentacije Darijo Srna je nespretno odbio loptu točno na nogu Roberta Snodgrassa kojem iz blizine nije bilo teško svladati Stipu Pletikosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek poslije primljenog gola Hrvatska se malo trgnula. Sammir je u 36. minuti s vrha šesnaesterca gađao prazan gol, ali nije bio precizan. Tri minute kasnije Ivan Rakitić je pucao glavom pored vratnice, a Ivica Olić je u zadnjoj minuti prvog dijela poslao loptu preko gola. Dojam nakon prvog poluvremena je bio sasvim suprotan optimističnim najavama koje su danima iz stožera slali Štimac i društvo. Brojke govore dovoljno - naša je reprezentacija prvo poluvrijeme završila bez ijednog udarca unutar okvira suparničkih vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku je Hrvatska pokušala izjednačiti, ali bili su to jalovi napadi bez glave i repa. Izmjene koje je napravio izbornik Igor Štimac, uvođenje Eduarda, Nikole Kalinića i Nike Kranjčara, nisu urodile plodom. Sammir koji je odigrao utakmicu za zaborav skupljao je zvižduke tribina, ali izbornik nije reagirao. Uglavnom bilo je previše grešaka i na travnjaku i na klupi. Ovoga puta nije bilo ni famoznog faktora sreće koja prati hrabre. Pucali su Olić, Sammir, Mario Mandžukić, Mateo Kovačić, ali nijedna lopta nije završila iza leđa Allana McGregora. Komentatori i gledatelji se slažu, bila je to vjerojatno najlošija utakmica Hrvatske na Maksimiru u povijesti.

Gordon Strachan je tako došao do prve pobjede na klupi Škotske koja je ovom pobjedom pobjegla s dna skupine. Hrvatska se, pak, dovela u vrlo tešku situaciju. Belgija je na svome terenu pobijedila Srbiju i odlijepila se od naše reprezentacije na tri boda prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Time su Belgijanci napravili veliki korak ka izravnom plasmanu u Brazil. Štimčeva se, pak, momčad može polako početi okretati ka drugom mjestu i dodatnim kvalifikacijama.

skupina A

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska - Škotska 0-1 (Snodgrass 26) Belgija - Srbija 2:1

Redoslijed: 1. Belgija 19, 2. Hrvatska 16, 3. Srbija 7, 4. Wales 6, 5. Škotska 5 (+1), 6. Makedonija 4

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo