Prekrasan potez majstora koji je srušio Hrvatsku na EURU

Andrea Pirlo postigao je vodeći pogodak u svom 100. nastupu za nogometnu reprezentaciju Italije! Azzurri su u 1. kolu skupine A Kupa konfederacija s 2:1 svladali Meksiko...

17.6.2013.
9:37
VOYO logo

Pirlo je postao prvi talijanski vezni nogometaš s troznamenkastim brojem nastupa za reprezentaciju kada je u nedjelju navečer istrčao na stadion Maracane u Rio de Janeiru u Brazilu, koji je domaćin Kupa konfederacija.

Igrala se 27. minuta utakmice kad je Italija zaradila slobodni udarac na otprilike 27, 28 metara od gola Meksika, a lopti je samouvjereno pristupio veznjak Juventusa. Pirlo je uzeo svoj tradicionalni zalet, te potom smjestio loptu u gornje desne rašlje meksičkog vratara Corone. Prekrasan pogodak u jubilarnom 100. nastupu za reprezentaciju, a podsjeća pomalo i na Pirlov gol Hrvatskoj na Europskom prvenstvu 2012. godine, kada je Italija s Vatrenima odigrala 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavlje Talijana trajalo je svega sedam minuta, odnosno do trenutka kada je Javier Hernandez zabio za 1:1 s bijele točke. Prekršaj je prethodno skrivio Barzagli, za što je zaradio i žuti karton.

http://rutube.ru/video/embed/6403414

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Italija je u preostalom dijelu utakmice bila daleko opasnija reprezentacija, a pritisak prema golu Meksika isplatio se u 78. minuti. Giaccherini je s ruba šesnaesterca, okrenut leđima, prebacio loptu u kazneni prostor, Mario Balotelli othrvao se svom braniču (Rodriguezu) i lakoćom poentirao za tri boda.

I španjolska nogometna reprezentacija odigrala je odličnu utakmicu te slavila u 1. kolu skupine B Kupa konfederacija s 2:1 protiv Urugvaja...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Areni Pernambuco u Brazilu aktualni su europski i svjetski prvaci imali potpunu kontrolu nad utakmicom protiv Urugvaja, iako rezultat u konačnici sugerira drugačije. Međutim, Španjolska je u prvome poluvremenu dva puta matirala urugvajskog vratara Fernanda Musleru, dok je prekrasan pogodak za Urugvaj postigao Luis Suarez u 88. minuti susreta iz slobodnog udarca.

http://rutube.ru/video/embed/6403556

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik španjolske nogometne reprezentacije Vicente del Bosque bio je jako zadovoljan igrom i pobjedom nad Urugvajem u 1. kolu skupine B Kupa konfederacija u Brazilu...

Del Bosque vjeruje da je 2-1 pobjeda gurnula njegovu momčad u sjajnu situaciju da izbori polufinale natjecanja. Španjolska je kontrolirala igru i rezultat tijekom svih 90 minuta protiv prvaka Južne Amerike, koji je utješni pogodak postigao tek u 88. minuti iz slobodnog udarca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo su veliki bodovi, jer su nas stavili u sjajnu poziciju da izborimo polufinale. Zadovoljan sam igrom momčadi u oba poluvremena, a ne samo prvim u kojem smo zabili dva pogotka. U posljednjim smo minutama izgubili snagu, no to je normalno zbog temperature i sparine u Brazilu", rekao je Del Bosque.

Španjolska će prolaz u polufinale tražiti ovoga četvrtka, kada igra protiv Tahitija u sklopu 2. kola skupine B.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo