FOTO/VIDEO: / Krvavo slavlje! Feštu Nijemaca obilježila velika tragedija

Pobjeda Njemačke u finalu Svjetskog prvenstva nad Argentinom (1:0), koja im je donijela svjetski naslov u nogometu, burno je proslavljena diljem Njemačke. Nažalost, s tragičnim posljedicama.

14.7.2014.
14:21
VOYO logo

Navijači su slavili duboko u noć, a prema prvim procjenama na ulicama njemačkih gradova okupilo se više milijuna ljudi. Samo u 'fan zoni' u Berlinu trijumf protiv Argentine i osvajanje četvrte svjetske krune pratilo je oko 300.000 navijača. U navijačkoj zoni u Hamburgu bilo je više od 50.000 navijača, a isto toliko i u Munchenu. Njemački mediji su objavili kako je u Bremenu tijekom slavlja jedan navijač izboden nožem i tijekom noći je preminuo.

Njemačka je u finalnom dvoboju na Maracani u Rio de Janeiru nakon produžetaka pobijedila Argentinu 1:0. Trenutak odluke dogodio se u 113. minuti kada je Mario Goetze svladao Sergia Romera. Njemačkoj je to četvrti svjetski naslov čime se izjednačila s Italijom, koja također ima četiri titule. Uspješniji je samo Brazil s pet titula svjetskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/pdSlSv7DSa4

'Elf' je bio najbolji i 1990. u Italiji, 1974. pred svojim navijačima, te 1954. u Švicarskoj. Argentina je pak u svom petom finalu upisala i treći poraz. Gauči su bili drugi i na premijernom prvenstvu 1930. u Urugvaju, te 1990. u Italiji kada su također u finalu izgubili od Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/OP7wxkdcIsM

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo