KRVAVO SLAVLJE: / Albanci na Kosovu napravili kaos i ranili mladića srpske nacionalnosti?!

Image
Foto: AFP

Nogometaši Albanije izborili su povijesni plasman na EURO 2016. godine u Francuskoj.

12.10.2015.
10:21
AFP
VOYO logo

Albanija je povijesni plasman na neko od velikih međunarodnih natjecanja izborila gostujućom pobjedom u Armeniji 3:0. Nakon domaćeg poraza od Srbije, Albaniji je za francusku vizu trebala pobjeda i to je uspjela ostvariti.

Čitava Albanija na nogama je zbog ovog plasmana, Albanci će vidjeti francuska svijetla velike nogometne scene, a ovaj njihov veliki uspjeh pogodio je njihove velike političke neistomišljenike i sportske rivale, Srbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

B92 ističe 'grijehe' UEFA-e

Tako srpski mediji dosta suzdržano pišu o albanskom uspjehu, a u svojim tekstovima ističu i onaj prvi međusobni eurokvalifikacijski susret u Beogradu koji je, zbog nereda navijača i tučnjave nogometaša obje reprezentacije na travnjaku, kojeg je pak izazvao spušteni dron sa zastavom tzv. "Velike Albanije", prekinut u 41. minuti. Pa tako B92 piše:

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

"Albanci su imali puno sreće u ovim kvalifikacijama, ali i odluku UEFA na svojoj strani, nakon što bodovno nisu sankcionirani poslije skandala u Beogradu i isticanja zastave "Velike Albanije", dronom iznad stadiona. Iako su krovne organizacije u nogometu strogo naredile da će biti iskorijenjeno miješanje politike u sport, južni susjedi dobili su pobjedu, kažnjeni su samo financijski, dok su Srbiji oduzeta tri boda".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večernje novosti i Kurir umjereni i objektivni u izvještavanju

Večernje novosti nisu ulazile u dubinu priče oko drona, nereda u Beogradu i kazne UEFA-e. Samo su naveli...

"Albanija je ostvarila povijesni uspjeh pobjedom nad Armenijom (3:0), pa će prvi put sudjelovati na nekom velikom natjecanju. Albanija je na tablici I grupe preskočila Dansku i zauzela drugo mesto, iza Portugala".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Niti Kurir nije isticao, prema Srbiji, grijehe UEFA-e i "veliku nepravdu", kako su nakon kazne UEFA-e izvještavali srpski mediji.

"Nogometna reprezetacija Albanije izborila je direktan plasman na Europsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, pošto je u utakmici posljednjeg, osmog kola Grupe I na gostovanju savladala Armeniju sa 3:0. Albanija je ovim trijumfom prvi put prvi put u povijesti izborila plasman na kontinentalno natjecanje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Incidenti na Kosovu

Vesti Online, pak, izvještavaju kako su nakon velikog uspjeha Albanije, albanski navijači sa više od 30 automobila i zastavama tzv. Velike Albanije ušli su u srpsko mjesto Laplje Selo na Kosovu, navodno vrijeđali mještane i uzvikivali "Ubij Srbina" i OVK.

"Prema rriječima mještana navijači su iz automobila u pokretu vukli i udarali prolaznike, pljuvali ih i psovali na srpskom jeziku. Veće incidente spriječila je kosovska policija koja je intervenirala na poziv mještana i preusmjerila kolonu vozila prema Prištini", pišu Vesti Online koje navode i kako se uz vatromet i druga pirotehnička sredstva, čula povremeno i pucnjava iz vatrenog oružja, a jedan mladić srpske nacionalnosti tom prilikom navodno je ranjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo