NADAMO SE

KRAMARIĆEV ŠEF MOŽE SPASITI CIJELI SVIJET OD KORONE: ‘Ubio’ je Trumpa izjavom i oduševio milijune ljudi

Rad Hoppove tvrtke prepoznao je i američki predsjednik Donald Trump

Omražen je u Njemačkoj, navijači mnogih klubova dižu transparente protiv njega i nazivaju ga “kurvinim sinom”, a sada bi Hoffenheimovu direktoru Dietmaru Hoppu cijeli svijet mogao biti neizmjerno zahvalan, a ti isti navijači mogli bi moliti za oprost.

Naime, Dietmar Hopp vlasnik je kompanije CureVAC, koja je otišla podosta daleko u radu na cjepivu protiv notornog koronavirusa i uskoro se sprema na kliničke testove učinkovtosti, piše Spiegel.

Rad Hoppove tvrtke prepoznao je i američki predsjednik Donald Trump koji je ekskluzivno ponudio Hoppu da proda cjepivo Amerikancima kako bi oni prvi u svijetu bili zaštićeni od virusa.

ProfimediaFoto: Profimedia

Odbio Trumpa

Hopp je odbio Trumpa i onda još oduševio izjavom. “Ako želimo razviti učinkovito cjepivo protiv koronavirusa, onda osoba koje ga primjenjuje kako bi zaštitila ljude mora pokazati više solidarnosti s njima. Odbio sam ovu i još neke ponude za prodajom ekskluzivnog prava na cjepivo, jer kada bude gotovo i uspješno, želim da bude na raspolaganju cijelom svijetu, a ne samo odabranima”, rekao je Hopp.

Veliko je oduševljenje izazvala izjava i gesta Hoppa pa je odmah reagirao i ministar njemačkog gospodarstva Peter Altmaier: “To je sjajna odluka i poruka te kompanije. Time što će cjepivo, ako bude uspješno, ponuditi svima, pokazao je kako se čovjek treba ponašati u situaciji poput ove. Poruka gospodina Hoppa je da Njemačka nije na prodaju”, izjavio je.

Povratak na Net.hr