PREVELIKI RIZIK

KRAJ ZIDANEOVOG EKSPERIMENTA SPAS JE ZA REAL: U protivnom, Madriđani bi mogli doživjeti poniženje protiv Napolija

Trener Reala Zinedine Zidane mogao bi večeras protiv Napolija zaigrati s četvoricom igrača u obrani.

Francuski stručnjak u proteklim je susretima eksperimentirao s trojicom igrača u obrani. No, protiv Napolija očekuje se prekid eksperimentiranja (u 2017. tri je puta igrao s trojicom u obrani) i povratka na formaciju s četiri igrača u obrani. Barem privremeno. Razlog? Fantastični napad Talijana.

ČEKA NAS SPEKTAKL: Modrićev Real protiv čudesnog Napolijevog napada, Arsenal protiv Bayerna i sudbine

Napoli postigao 40 golova uz 24 asistencije

Naime, belgijski napadač Dries Mertens zabio je u 11 utakmica čak 14 golova, tu su još Hamšik, Insigne i bivši realovac Callejon. Ovo društvo postiglo je 40 golova i imalo 24 asistencije ove sezone. Na klupi će, uz hrvatske reprezentativce Ivana Strinića i Marka Roga, biti i poljski napadač Arkadiusz Milik koji zbog ozljede nije igrao od listopada.

Trojica u zadnjoj liniji – samoubojstvo za Madriđane

U posljednjoj ligaškoj utakmici protiv Osasune Zidane je igrao s trojicom u obrani sve do ozljede Danila, a nakon toga zaigrao je s četvoricom u obrani. Ukoliko bi Zidane protiv Napolija zaigrao s trojicom u zadnjoj liniji, bilo bi to ravno samoubojstvu.

“Istina da sustav s trojicom u obrani nije uvijek bio uspješan zbog načina na koji mi inače igramo. Ali nam je otkrio neke stvari i dao na balansu općenite igre Reala”, prokomentirao je Zidane svoj eksperiment, piše ugledni francuski L’ Equipe.

Povratak na Net.hr