KRAJ SNOVA O OBRANI NASLOVA EUROPSKOG PRVAKA: / Atletico Madrid izbacio Barcelonu već u četvrtfinalu!

Image
Foto: AFP, GERARD JULIEN

Nogometaši Barcelone okončali su nastup u Ligi prvaka već u četvrtfinalu.

13.4.2016.
20:00
AFP, GERARD JULIEN
VOYO logo

ATLETICO - BARCELONA 2-0

ATLETICO: Oblak - Juanfran, Godin, Lucas, Filipe Luis - Gabi, Saul, Augusto, Koke, Carrasco - Griezmann

BARCELONA: Ter Stegen - Alves, Pique, Mascherano, Alba - Rakitic, Busquets, Iniesta - Neymar, Messi, Suarez

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STRIJELCI: 1-0 Griezmann (36), 2- 0 Griezmann (88 - 11m)

Otkad je pokrenuta Liga prvaka u sezoni 1992/93 nijedan klub nije uspio obraniti naslov, a 'prokletstvo' se nastavlja i ove godine. Barcelona je u najgorem trenutku pala u formi, poražena je u posljednje dvije utakmice u Primeri i dovela u pitanje već 'zakapareni' naslov, a sada je ispala i iz Lige prvaka. Tek drugi put u zadnjih devet sezona nije ušla u polufinale, a oba ju je puta zaustavio Atletico.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad Diega Simeonea je daleko bolje i odlučnije otvorila utakmicu i već u trećoj minuti opasno zaprijetila. Kapetan Gabi se našao sam na desnoj strani kaznenog prostora i opalio, ali lopta je otišla koji centimetar preko gola.

Oblak sve poskidao

Nastavili su domaći s napadima, pa je u četvrtoj minuti pucao Carrasco, a u sedmoj Griezmann, ali u oba je navrata Ter Stegen bio na mjestu. Barcelona je djelovala potpuno uspavano, uključujući i njezinu najveću zvijezdu Messija koji je u 33. minuti pokušao iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla iznad gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vid.me/G7e9

Tri minute kasnije stigla je kazna za branitelja naslova. Atletico je krenuo u još jedan napad po desnoj strani, a Saul vanjskim dijelom kopačke nabacio u kazneni prostor. Barcelonina je obrana zaboravila na Griezmanna koji je glavom poslao loptu iza leđa Ter Stegena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u drugo je poluvrijeme Atletico krenuo bolje, a u 53. je minuti Saul glavom pokušao lobati Barcelonina golmana, ali je lopta završila na gredi. Nakon toga su se konačno probudili i Katalonci, okupirali su gol Atletica i krenuli po izjednačenje. Pucali su Alba, Suarez, Iniesta, Neymar, ali nisu to bili posebno opasni udarci i slovenski vratar Oblak ih je bez većih poteškoća ukrotio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac oštetio Barcelonu u finišu

Kako se utakmica bližila kraju, Barcelona je sve više riskirala što je otvorilo Atleticu prostor za kontranapad. U jednom takvom u 86. minuti Filipe Luis je pokušao ubaciti prema Griezmannu, ali Iniesta je namjerno zaustavio loptu rukom u kaznenom prostoru. Sudac mu je progledao kroz prste, pokazavši mu samo žuti karton, a iz jedanaesterca je Griezmann zabio za 2-0 i doveo Madriđane milimetar od polufinala. To mu je 29. pogodak u 45. ovosezonskoj utakmici, a njime je postao prvi Francuz dvostruki strijelac protiv Barcelone u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja utakmice sudac Rizzoli je oštetio i goste. Gabi je zaustavio loptu rukom u kaznenom prostoru, ali sudac je to izvukao van, a Messi je iz slobodnog udarca poslao loptu preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo